NRC Handelsblad HD korte tijd in de App Store

NRC Handelsblad was vandaag korte tijd in HD-uitvoering te vinden in de App Store. De app kostte €1,59 en was ook voor offline lezen, abonnees en kopen van losse nummers.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

nrcVanochtend verscheen opeens een andere versie van NRC Handelsblad in de App Store dan we gewend zijn: een HD-versie, bedoeld voor gebruik op de iPad. De indeling van de HD-versie is iets anders dan de universele app die je op de iPhone en iPad kunt installeren. De prijs ligt ook iets hoger: €1,99 in plaats van €0,79. De krant is weer weggehaald, maar is nog wel op sites als App Shopper te vinden. De insteek van de app is vrijwel hetzelfde: de applicatie geeft je toegang tot alle artikelen van de krant, waarbij je de inhoud ook offline kunt lezen.

Abonnees met toegang tot de digitale editie kunnen na aanschaf van de applicatie onbeperkt de krant lezen op hun iPad. Ook losse nummers zijn beschikbaar. Qua indeling is er geen verschil met de reeds bestaande universele app: de weergave in twee kolommen kun je ook daarmee in beeld krijgen. Het is te hopen dat de HD-versie de krant in hoge resolutie gaat tonen, zodat je de krant in originele opmaak kunt lezen. Nu is het zo dat je wel de originele opmaak van de krant te zien krijgt, maar als je op een artikel tikt krijg je een soort webweergave in beeld (zie laatste afbeelding in dit artikel).

nrc app store

Meer info op App Shopper: NRC Handelsblad HD (deze info zal later weer verdwijnen)

nrc indeling

Een andere weergave toont de krant in lage resolutie, waarbij je de artikelen in niet-originele opmaak te zien krijgt.:

nrc weergave krant

Tipgever: Hans

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2010, 17:43
Categorie Apps
Onderwerpen ipad, kranten, nrc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.