Microsoft Teams voor consumenten

Microsoft Teams nu ook voor persoonlijk gebruik

24 uur kletsen met 300 mensen tegelijk
Gebruik je Microsoft Teams op je werk of op school en bevalt het erg goed? Dan kun je nu ook met vrienden en familie gebruik maken van Microsoft Teams. Hiervoor gebruik je de bestaande Microsoft Teams-app voor iOS en macOS.

Microsoft Teams voor consumenten

Bijna een jaar geleden beloofde Microsoft een speciale consumentenversie van Teams te maken en startte vorig jaar juni met een preview. Die test is goed bevallen en het bedrijf gaat nu een bredere uitrol doen. Je hebt er geen losstaande app voor nodig. Met de bestaande apps van Microsoft Teams kun je nu gratis videobellen met maximaal 300 mensen. Een gesprek mag maximaal 24 uur duren. Volgens Microsoft komen er later wel beperkingen, als de pandemie voorbij is. Je kunt dan maximaal 60 minuten bellen met maximaal 100 mensen tegelijk. Voor 1-op-1 gesprekken kun je echter ook in de toekomst 24 uur aan één stuk blijven doorkletsen. Zo zou je een Microsoft Team-sessie kunnen opstarten om de hele dag in contact te blijven met iemand die in quarantaine zit, zodat deze persoon zich niet te eenzaam voelt.


Teams voor persoonlijk gebruik heeft hetzelfde uiterlijk als de zakelijke versie. Sterker nog, het is dezelfde app. Je kunt op een dashboard gedeelde content zien en belangrijke informatie importeren in een digitale kluis. Heb je al een zakelijk account voor Microsoft Teams kan kun je op je profiel tikken en via het Meer-icoon een extra account toevoegen voor persoonlijk gebruik. Je kunt ook taken toewijzen in gedeelde takenlijsten, polls maken, dingen inplannen en uitnodigingen voor bijeenkomsten delen in een groepschat.

Microsoft Teams voor consumenten

Door van account te wisselen kun je wisselen tussen je zakelijke Microsoft Teams en je persoonlijke contacten. Je kunt het ook gebruiken in Windows, op het web en op Android-smartphones. Een rechtstreekse downloadlink voor de Mac vind je hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.