iPhone met Full Active Display: smallere schermranden

iPhone xx ontdekt, mogelijke opvolger iPhone SE

Er zijn verwijzingen naar een zogenaamde iPhone xx in het ontwikkelaarsprogramma Xcode van Apple. Is dit een verwijzing naar één van de nieuwe iPhones of is er iets anders aan de hand?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Over minder dan een maand weten we hoe Apple’s iPhones 2018 line-up eruit gaat zien. Met drie nieuwe toestellen wordt het een drukke maand. We weten inmiddels al vrij veel over deze modellen, maar over de naam is nog heel veel onduidelijkheid. In Xcode 10 is nu een verwijzing gevonden naar een nieuw model met de naamgeving iPhone xx, zo ontdekte ontwikkelaar @_inside. Het zou gaan om een instapmodel op basis van de iPhone 7.

iPhone xx ontdekt in Xcode

De kans is dan ook klein dat het iPhone X Plus of iPhone X2 wordt, maar het zal eerder gaan om een opvolger van de iPhone SE.

Guilherme Rambo (@_inside) heeft namelijk nog meer ontdekt. Zo verwijst de iPhone xx naar een toestel met A10-chip, dezelfde chip als in de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Het lijkt bijzonder onwaarschijnlijk dat het daarom om één van de drie nieuwe iPhones gaat, want voor die toestellen verwachten we de snellere A12-chip. Is het dan toch een iPhone SE 2 met de binnenkant van een iPhone 7? Daarnaast doken ook de namen iPhone9,7, iPhone9,8 en iPhone9,9 op. Dit past ook in het rijtje van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, die productnaam iPhone9,3 en iPhone9,4 hebben.

Een dergelijk toestel kan interessant zijn voor landen als China en India, denkt ontwikkelaar Steve Troughton-Smith.

Welk toestel het ook gaat worden, Apple zal ongetwijfeld een leuke nieuwe naam bedacht hebben. We vinden het onwaarschijnlijk dat het toestel iPhone xx gaat heten. De twee x-en zijn niet in hoofdletters geschreven, terwijl dat bij de iPhone X wel het geval is. Bovendien is dan wat onduidelijk hoe je die naam moet uitspreken. Desalniettemin bevestigt dit model de komst van ten minste één nieuwe iPhone, maar er valt nog genoeg te speculeren over welk model dit dan precies is.

Het is ook mogelijk dat het om een intern testtoestel gaat dat per ongeluk via Xcode naar buiten gekomen is. Desalniettemin is het interessant om dit model in de gaten te blijven houden. Over een paar weken kondigt Apple de 2018 iPhones aan, terwijl later deze maand de uitnodigingen voor het event verwacht worden. Het event vindt waarschijnlijk op 12 september plaats.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2018, 20:38
Bron Bron 9to5Mac
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp 2018 iPhone
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.