Microsoft, Nokia en HTC klagen over App Store-handelsmerk in Europa

Apple krijgt problemen met HTC, Microsoft, Nokia en Sony Ericsson. Al deze technologiebedrijven maken in Europa bezwaar tegen het gebruik van 'App Store'.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

App storeEerst was het alleen Microsoft, maar inmiddels hebben zich meerdere technologiebedrijven aangesloten bij het protest tegen Apple’s gebruik van het woord ‘App Store’. HTC, Nokia en Sony Ericsson hebben deze week een formele klacht ingediend tegen Apple’s plannen om het handelsmerk op de naam ‘App Store’ te krijgen. De klachten zijn ingediend bij het Europese Community Trademark Office. Microsoft klaagde eerder al bij het Amerikaanse Patent and Trade Office, omdat ze de naam te algemeen vinden.

De term ‘app store’ zou net zo algemeen zijn als ‘toy store’ of ‘book store’. Volgens de klagende bedrijven zou de naam te gebruiken moeten zijn voor alle bedrijven die apps verkopen. Microsoft is al sinds 2008 in een juridische strijd verwikkeld. Taalkundigen zijn inmiddels al ingehuurd om te bepalen wie gelijk heeft. Ondertussen heeft Apple afgelopen maart een rechtszaak tegen Amazon aangespannen, omdat zij het woord ‘appstore’ (zonder spatie) gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2011, 23:56
Categorie Apple
Onderwerpen app store, merknaam, microsoft, nokia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.