Apple klaagt Amazon aan over naam ‘App Store’

Apple klaagt Amazon aan over het gebruik van de naam Appstore.

amazon-appstoreAmazon is van plan om een softwarewinkel te openen met de naam Amazon Appstore. Dat is bij Apple niet goed gevallen: Apple spant via de federale rechtbank van Californië nu een rechtszaak aan, waarbij ze stellen dat Amazon inbreuk maakt op de naam ‘App Store’. In 2008 vroeg Apple het handelsmerk aan, waarbij ze het in januari 2010 toegewezen hebben gekregen. Ondertussen lag Microsoft dwars, omdat ze van mening zijn dat ‘App Store’ een algemene term is. Die klacht is nog niet formeel afgewikkeld.


Het kan lastig voor Amazon zijn om vol te houden dat de term Appstore geen verwarring veroorzaakt bij de gebruikers. Apple’s App Store is uitgegroeid tot een bekende naam, als het om software voor mobiele apparaten gaat. De vraag die de rechter nu zal stellen, is of een doorsnee consument onderscheid kan maken tussen de Amazon Appstore en de Apple App Store. De uitkomst daarvan zal bepalend zijn of Apple echt het recht heeft om de naam ‘app store’ te claimen. Is dat het geval, dan zal Amazon een andere naam moeten verzinnen voor de softwareshop. Amazon gebruikt sinds begin dit jaar de naam Appstore.
Apple zou Amazon al drie keer hebben benaderd om de naam te wijzigen, maar Amazon reageerde niet. Woordvoerster Kristin Huguet van Apple: “We’ve asked Amazon not to copy the App Store name because it will confuse and mislead customers.”

Amazon

Amazon is al een tijdje actief in Nederland en biedt vaak goedkope aanbiedingen, ook voor tech. Bekijk de de beste Amazon Nederland deals, hoe je via Amazon Prime profiteert van extra voordeel en hoe je lid wordt van de streamingdienst Amazon Prime Video. Daarnaast kun je gebruik maken van gratis verzending als je lid wordt van Amazon Prime. Er is extra voordeel te halen tijdens het jaarlijkse evenement Amazon Prime Day.

Amazon

Reacties: 34 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.