iPad kampt bij iOS 4.3.3 opnieuw met WiFi-verbindingsproblemen

De iPad ervaart na lange tijd weer verbindingsproblemen met WiFi-netwerken na firmware-versie 4.3.3 van iOS. De problemen zijn geconstateerd door gebruikers op het Apple-forum.

WiFi op de iPad geeft opnieuw problemenVerschillende gebruikers op het officiële discussieforum van Apple klagen erover dat hun WiFi-verbinding wegvalt nadat ze hun iPad geüpdatet hebben naar iOS firmware 4.3.3. Het wegvallen van de internetverbinding was al eerder een probleem op de iPad in 2010. Dat werd verholpen in firmware-updates, maar lijkt met 4.3.3 weer terug te zijn en nu voor het eerst ook de iPhone en iPod touch te beïnvloeden. Apparaten maken geen verbinding meer met een netwerk, er verschijnt geen WiFi-icoontje in het scherm of de verbinding houdt er op willekeurige momenten mee op.


De klachten worden hier en hier besproken op het Apple-forum. Ook bij het doorgaans betrouwbare MacStories zijn verbindingsproblemen geconstateerd:

“Op mijn iPad 2 is het signaal stabiel en valt het niet weg, maar het signaal is wel zwakker dan ooit. Zelfs als ik op enkele meters van mijn router zit. Op de iPhone duurt het wegvallen van de verbinding een halve tot hele minuut, maar het gebeurt gelukkig niet meer dan 3 of 4 keer per dag – zeker niet ‘de hele tijd’. Deze problemen had ik niet met iOS firmware 4.3.2 en 4.3.1.”

Zelf ondervinden we geen last van de problemen en dus kunnen we er niet over meepraten. Maar nu het euvel door zoveel gebruikers wordt vastgesteld, kan iOS firmware 4.3.4 eigenlijk niet lang meer uitblijven.

Vragen over de WiFi-verbinding op je iPad? Misschien kunnen we je helpen op ons forum.

Via Gizmodo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2011, 12:12
Categorie Achtergrond
Onderwerpen bluetooth, firmware, ios 4, projectmanagement, verbinding, wifi
33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.