Microsoft-Groove-icon

Microsoft Groove vervangt Xbox Music, dit is er anders

Xbox Music is dood, leve Microsoft Groove. Groove vervangt de Xbox Music-app op je iPhone, en voegt daarnaast wat nieuwe functies toe.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Microsoft-Groove-icon
Gebruikers van Xbox Music die de app ineens kwijt zijn hoeven zich geen zorgen te maken: de app is volledig vernieuwd en heet voortaan Microsoft Groove. Het einde van Xbox Music dus, maar wat verandert er nog meer?


Microsoft wil het Xbox-merk alleen nog maar aan de gamingtak van het bedrijf koppelen, dus is het tijd voor Xbox Music om van naam te veranderen. Het nieuwe Microsoft Groove-app was al even beschikbaar voor Android, Windows Phone en het web en is nu dus ook op iPhone en iPad te gebruiken. Daarmee is het Xbox Music-tijdperk voorgoed voorbij.

Nieuw uiterlijk, nieuwe functies

Rouwig hoeven we hier overigens niet om te zijn, want in essentie is de Groove-app gelijk aan zijn voorganger. De muziekdienst is in een nieuw jasje gestoken en er zijn wat handige functies toegevoegd. Zo kun je nu afzonderlijke nummers en albums offline opslaan. Ook kun je offline muziek gemakkelijker terugvinden dankzij een nieuw filter.

Lees ook: iCulture vergelijkt: streaming muziekdiensten voor iPhone en iPad

Microsoft-Groove Microsoft-Groove

Daarnaast heb je geen Groove Music Pass meer nodig om gebruik te maken van de app. Om de catalogus van de muziekdienst te raadplegen zul je nog steeds een maandelijks bedrag neer moeten tellen, maar als je OneDrive op een slimme manier gebruikt, kun je die muziek wel gratis streamen en offline beschikbaar maken. Hiervoor heb je wel een Microsoft-account nodig.

Lees voor meer informatie hierover ook het artikel: Microsoft laat je gratis muziek streamen vanuit OneDrive.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.