Microsoft brengt onverwacht Xbox Music voor iPhone uit

MIcrosoft heeft Xbox Music voor iPhone uitgebracht, een streaming muziekdienst waarvoor je 10 euro per maand betaalt.

xbox music iphoneMicrosoft heeft de app Xbox Music voor iOS wereldwijd uitgebracht, ook in de Nederlandse en Belgische App Store. Met Xbox Music kun je muziek uit de collectie van Microsoft reclamevrij streamen naar je iPhone of iPad. Er zijn bovendien radiostations rondom bepaalde artiesten, muzieknummers en albums aanwezig. Deze afspeellijsten kun je synchroniseren met andere apparaten die Xbox Music afspelen, bijvoorbeeld een Xbox 360 of pc. Er is een Xbox Music-pas van €10 per maand vereist om de app te kunnen gebruiken.

Je kunt ook een abonnement van €100 per jaar afsluiten, maar om de muziek op de Xbox 360 te kunnen afspelen heb je ook nog een Xbox Live Gold-abonnement van €40 per jaar nodig. Je krijgt daarna toegang tot 30 miljoen nummers, veel meer dan de ca. 20 miljoen van Spotify. Het aanbod varieert per artiest; zo was bij de introductie van de dienst bijvoorbeeld maar één nummer van Nick & Simon aanwezig en waren veel nummers grijs gemarkeerd. Behalve muziek kun je ook muziekvideo’s afspelen. Je kunt Xbox Music 30 dagen proberen, om te kijken of jouw muzieksmaak goed vertegenwoordigd is.

xbox-music-iphone-3 xbox-music-iphone-4

De timing van deze nieuwe Xbox Music-app is natuurlijk niet helemaal toevallig: anderhalve dag voordat Apple de dienst iTunes Radio officieel gaat introduceren. Het verschil is dat iTunes Radio gratis te gebruiken is en reclames afspeelt, terwijl je Xbox Music alleen met een betaald abonnement kunt afspelen. Apple heeft het nog niet officieel bevestigd, maar het vermoeden is dat er elke 15 minuten reclame wordt geserveerd. iTunes Match-gebruikers kunnen reclamevrij luisteren en zijn met €25 per jaar veel goedkoper uit dan de €100 per jaar van Microsoft.

Xbox Music is ook een concurrent voor Spotify, Sony Music Unlimited en Deezer. Spotify en Deezer hebben lokale providers voor het karretje gespannen om de dienst lokaal te promoten.

Onhandig van Xbox Music was dat je op de Xbox niet tegelijk naar de muziek kunt luisteren en gamen of internetten. Zodra je een andere toepassing start, stopt de muziek. Gelukkig is dat op de iPhone niet het geval: de muziek blijft gewoon doorspelen. In de appomschrijving van Xbox Music staat ook alvast de eerstkomende nieuwe functie gepland: het kunnen downloaden van muziek, zodat je er offline naar kunt luisteren.

Downloaden: Xbox Music voor iOS (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

xbox-music-iphone-1 xbox-music-iphone-2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2013, 6:58
Categorie Muziek
Onderwerpen itunes radio, microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.