Microsoft test nieuwe iOS-app voor ploegendiensten en werkroosters

Werk je veel in ploegen of met werkroosters? Dan moet je soms een werkdienst ruilen en is het lastiger om in contact te blijven met collega's. Microsoft springt hierop in met een nieuwe app: Project Sonoma.

Microsoft is een nieuwe iOS-app aan het testen waarmee je als werknemer in ploegendienst kunt chatten met collega’s. Het gaat om Project Sonoma, dat ook geschikt is voor mensen die met werkroosters te maken hebben. In die app zie je alle ploegendiensten waarvoor je bent ingeroosterd en kun je anderen vragen om een shift te ruilen met collega’s. Ook kun je groepsgesprekken voeren.

Project Sonoma van Microsoft Project Sonoma van Microsoft

Project Sonoma voor werkroosters

Project Sonoma heeft drie secties op het hoofdscherm: My Shifts, Requests en Messages. Via het My Shifts-tabblad kun je je eigen schema bekijken en zien wanneer je weer moet werken. Via Requests kun je vragen of je werkrooster kan worden aangepast en anderen vragen diensten te ruilen. De Messages-sectie is niets meer dan een simpele chat met je team. Hier kun je bijvoorbeeld mededelingen van het management bekijken, vragen stellen en kletsen met je collega’s.

Voorlopig is Project Sonoma een gesloten app en dus niet voor iedereen beschikbaar. Wil je toegang, dan kun je je bedrijf vragen zich aan te melden voor een wachtlijst. Een andere optie is de gegevens van je bedrijf door te geven aan Microsoft en jezelf daarmee op de wachtlijst te zetten.

Wanneer en of de app voor iedereen beschikbaar wordt, is nog niet bekend. “Project Sonoma is een app die we testen met een beperkte groep klanten, waarmee werknemers hun diensten kunnen bekijken en managen op hun telefoon”, legt Microsoft uit. “Mensen van wie het bedrijf zich heeft aangemeld tijdens de testfase kunnen de app installeren en gebruiken.”

Concurrentie voor Slack?
Met Sonoma kan Microsoft nog wel eens de concurrentie aangaan met de populaire app Slack. Voornamelijk de mogelijkheid om met je team te kunnen chatten doet veel denken aan Slack’s functionaliteit.

Groot verschil is echter dat Microsoft met Project Sonoma zich meer lijkt te richten op het inrichten van je werkrooster dan op samenwerken. De kans is dus groot dat als je nu Slack gebruikt, dit ook blijft doen als Project Sonoma voor iedereen beschikbaar komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2016, 11:11
Categorie Apps
Onderwerpen app, microsoft, werk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.