iMacs met El Capitan

Apple maakt wederom melding van macOS op eigen website

Zeggen we straks echt vaarwel tegen de naam OS X? Het begint er nu steeds meer op te lijken, nu Apple de naam macOS wederom gebruikt heeft op haar eigen website. Zo vlak voor de WWDC lijkt Apple de naam OS X definitief vaarwel te gaan zeggen.

iMacs met El Capitan
Het begint er nu toch sterk op te lijken dat OS X vanaf dit najaar door het leven gaat als macOS. De verwijzing naar macOS is al twee keer eerder gevonden, maar met de aankondigingen van gisteren met veranderingen in de App Store noemt Apple wederom macOS als naam voor het besturingssysteem van de Mac. Zo vlak voor de WWDC-keynote kan dit volgens ons maar één ding betekenen…

OS X wordt macOS?

Naast iOS, watchOS en tvOS is OS X qua naamgeving het buitenbeentje in de familie. Nadat er in de code van OS X 10.11.4 al verwijzingen gevonden waren naar de naam macOS en Apple later op haar eigen website MacOS als besturingssysteem noemde, is het nu de website voor ontwikkelaars waar melding gemaakt wordt van macOS. Het verschil is echter nu dat het woord aaneengeschreven is en de letter M specifiek met een kleine letter wordt geschreven, zoals ook bij iOS, watchOS en tvOS het geval is De naam wordt genoemd bij de uitleg over de nieuwe splitsing van de opbrengsten voor abonnementen in allerlei apps. Zo wordt genoemd dat zowel iOS-, watchOS-, tvOS- en macOS-apps geldig zijn.

macOS op de ontwikkelaarswebsite.

Net als bij de vorige keren is ook nu Apple er weer snel bij om de tekst te wijzigen, waardoor nu weer de naam OS X gebruikt wordt. Nu Apple meerdere keren zichzelf versproken heeft, lijkt het er toch echt op dat de nieuwe versie van het besturingssysteem voor Macs niet door het leven gaat als OS X 10.12, maar eerder macOS 10.12. Tijdens de WWDC-keynote op maandag 13 juni zullen we het verlossende antwoord gaan horen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juni 2016, 9:46
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerpen mac, macos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.