iMacs eind 2015

Foutje: Apple verklapt ‘MacOS’ op eigen website

Apple noemt de term MacOS nu ook op de eigen website. Het is de tweede aanwijzing dat OS X een naamsverandering krijgt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iMacs eind 2015

De kans dat OS X binnenkort een naamsverandering naar MacOS krijgt, is groter dan ooit. Op Apple’s website is de term nu ook al opgedoken, nadat het eerder in code werd gespot. De naam zou goed passen in het huidige rijtje besturingssystemen van Apple, dat verder bestaat uit iOS, tvOS en watchOS.

Update 7:00 uur: De naam is weer gewijzigd naar OS X.

MacOS aanwijzingen

MacOS als opvolger van OS X

Hierboven is de betreffende pagina te zien. Apple heeft eerder vandaag de website op een aantal punten aangepast, om te benadrukken wat Apple voor het milieu doet. Dat past natuurlijk mooi bij de onderwerpen die tijdens het Apple-event in maart werden besproken, waaruit bleek hoe milieuvriendelijk Apple al bezig is.

Op de betreffende website noemt Apple het besturingssysteem van de Mac opvallend genoeg MacOS, deze keer met hoofdletter. Ook worden de andere besturingssystemen tvOS, iOS en watchOS genoemd. Over OS X wordt nergens gesproken. Het kan natuurlijk best zo zijn dat de persoon die de webpagina moet schrijven iets te veel geruchtensites heeft gelezen, maar het wijst toch eerder op plannen om de naam te veranderen. Op het moment van schrijven (rond middernacht) was bovenstaande tekst nog aanwezig. Mogelijk gaat Apple het de komende uren snel aanpassen.

Naamswijziging op komst?

Toen vorige maand te term macOS opdook, was dat nog niet echt overtuigend. Ontwikkelaars gebruiken wel vaker de term macOS, omdat het zo mooi in lijn past met de namen van de andere besturingssystemen (én omdat ze geen taalkundigen zijn én zich dan niet druk hoeven te maken over een extra spatie). Dit is een kwestie van gemak. Op de website van Apple vallen die argumenten weg.

Het zou ook logisch zijn als Apple de naam wijzigt in MacOS. Er komt in ieder geval nog één versie onder de naam OS X uit, maar tijdens de WWDC 2016 krijgen we misschien meer te horen wat de volgende grote update voor de Mac wordt… waarschijnlijk met nieuwe naam.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 15 april: De tekst is gewijzigd in OS X, daarom update in artikel gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2016, 11:26
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerpen macos, osx

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.