Apple reparatie programma met originele onderdelen.

MediaMarkt wordt erkende Apple-reparateur: alleen nog originele onderdelen

MediaMarkt wordt eind 2021 een officiële Apple Authorised Service Provider. Dat betekent dat er alleen nog maar originele onderdelen gebruikt worden.

Voor een iPhone-reparatie of defect van een ander Apple-apparaat kun je op meerdere plekken terecht. Je kan een afspraak maken met de Apple Store, maar als er geen officiële Apple Store in de winkel is kun je ook terecht bij de zogenaamde Apple Authorised Service Provider (AASP). MediaMarkt laat in een persbericht weten dat zij binnenkort ook dit predicaat krijgen.

MediaMarkt wordt Apple Authorised Service Provider

Je toestel laten fixen bij een Apple Authorised Service Provider heeft een aantal voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat er uitsluitend gebruikgemaakt wordt van originele onderdelen. Je garantie blijft dan ook behouden bij reparaties die door dergelijke partijen uitgevoerd worden. Bovendien worden de reparateurs door Apple opgeleid, waardoor je zeker weet dat het fixen van je toestel goed gebeurt. In Nederland zijn onder andere Amac, Microfix, Card Services en Coolblue gecertificeerde Apple-reparateurs.

iPhone reparatie prijzen

Eind 2021 kunnen we hier de MediaMarkt aan toevoegen. Het bedrijf laat weten dat de dienst nu al bij de Duitse vestigingen van start gaat. Vervolgens zijn eind 2021 België en de andere Europese landen waar de winkel actief is aan de beurt. Het gaat in ieder geval om reparaties van iPhones, maar of ook andere apparaten daar gefixt kunnen worden is niet bekend. Het maakt onderdeel uit van de Solutions Corners van de MediaMarkt. Het is volgens de elektronicaketen niet nodig om een afspraak te maken, omdat dankzij de AASP-certificering het reparatieproces sneller en soepeler is. Je kan nu ook bij de MediaMarkt terecht voor een iPhone-reparatie, maar nu wordt er dus nog gebruikgemaakt van onofficiële onderdelen.

Wil je meer weten over Apple Authorised Service Providers? Lees dan onze uitleg over AASP.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2020, 12:43
Bron Bron MediaMarkt
Via Via Tweakers
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen mediamarkt, reparatie

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.