Koop geen extra Siri Remotes om te gamen op de Apple TV 4

Koop geen extra Siri Remotes als je ze wilt gebruiken om te gamen met vrienden op de Apple TV 4. Je kunt er namelijk maar een Remote tegelijk aan koppelen.

Siri Remote (Apple TV Remote)

Wacht nog even met het aanschaffen van extra afstandsbedieningen voor de nieuwe Apple TV. Als je ze namelijk wilde gebruiken om met vrienden samen te gamen, kom je bedrogen uit. Per Apple TV 4 kan er namelijk maar één Siri Remote worden gekoppeld.


Dit betekent natuurlijk niet dat je helemaal geen multiplayergames kunt spelen op de Apple TV. Zo kun je een iPhone en iPod touch gebruiken die de nieuwste versie van de Remote-app draait, of speciale MFi gamecontrollers die iOS ondersteunen.

Bekijk ook

Apple TV 4 krijgt dezelfde afstandsbediening in alle landen

De afstandsbediening van de vierde generatie Apple TV is dezelfde hardware, maar krijgt softwarematig een andere functie voor de Siri-knop in niet-ondersteunde landen. Na eerdere verwarring heeft een Apple Staff-medewerker nu het verlossende antwoord gegeven.

Koppel je iPhone, iPod of controller

Als er dus wat vrienden over de vloer komen die games op de Apple TV 4 willen spelen, kun je ze het beste hun iPhone of iPod touch laten gebruiken als gamecontroller. Apple verkoopt losse Siri Remotes dus puur voor gebruikers die de originele Remote kwijt zijn geraakt of waarbij hij kapot is gegaan.

Eerder bleek al dat je naast de Siri Remote nog maximaal twee andere apparaten met de Apple TV 4 kunt verbinden. In totaal kun je dus maximaal met drie mensen tegelijk een spelletje spelen op de nieuwe Apple TV, die vanaf vandaag te koop is.

Wil je onze eerste bevindingen lezen met de Apple TV 4? Dan kun je terecht bij onze review.

https://www.iculture.nl/reviews/apple-tv-4/

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.