apple-tv-4-diagonaal

Apple TV 4 krijgt dezelfde afstandsbediening in alle landen

De afstandsbediening van de vierde generatie Apple TV is dezelfde hardware, maar krijgt softwarematig een andere functie voor de Siri-knop in niet-ondersteunde landen. Na eerdere verwarring heeft een Apple Staff-medewerker nu het verlossende antwoord gegeven.

apple-tv-4-diagonaalApple gaat in alle landen dezelfde afstandsbediening bij de Apple TV 4e generatie meeleveren. Er is dus geen sprake van twee verschillende accessoires, ook al wekte Apple wel die indruk door in documentatie voor ontwikkelaars te spreken over ‘two flavors‘: een Siri Remote en een Apple TV Remote. Een medewerker van Apple heeft nu op hun eigen forum uitsluitsel gegeven: in alle landen wordt exact dezelfde afstandsbediening meegeleverd.

Apple TV Remote of Siri Remote?

Bij de Siri Remote en de Apple TV Remote gaat om dezelfde hardware, voorzien van een microfoon. In landen waar Siri niet beschikbaar is, zal de Siri-knop een zoekknop zijn (maar dus wel met microfoon-icoontje), waarmee je een zoekvak op het scherm opent. Daarmee is nu definitief duidelijk dat er toch sprake is van één fysieke afstandsbediening. De door Apple enigszins gecreëerde verwarring door te spreken over ‘in twee smaken’ kun je namelijk op meerdere manieren opvatten: het kan gaan om verschil in hardware of verschil in naamgeving. Dat laatste blijkt nu gelukkig het geval, waardoor fans nu niet meer speciaal naar Duitsland of een van andere 8 landen hoeven te reizen.

Verwarring over Apple TV Remote en Siri Remote.

Verwarring over Siri Remote

Apple was in de documentatie aan ontwikkelaars niet helemaal duidelijk en zette ook ons daarmee enigszins op het verkeerde been. Ze schreven dat de Siri Remote alleen beschikbaar komt in een aantal landen. “Apple TVs in all other country are packaged with the Apple TV Remote”, aldus Apple. Dat wekte de indruk dat het om verpakkingen met verschillende inhoud gaat. Een Siri Remote voor Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Japan, Spanje, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten en een Apple TV Remote voor alle andere landen.

Apple TV Remote = Siri Remote.

Wij hebben gisteren en vandaag geprobeerd navraag te doen bij Apple, maar zowel ons als collega’s van andere media lukte het niet om uitsluitsel van Apple te krijgen. Gelukkig heeft Apple-medewerker hanskim op het Apple-supportforum nu een einde gemaakt aan alle verhitte discussies: het gaat om twee verschillende namen voor dezelfde hardware. De inhoud van de doos is gelijk, ongeacht of je de Apple TV 4e generatie nu in Nederland, Duitsland of Frankrijk koopt.

The same hardware—including the microphones—will be shipped in all countries.

In countries where Siri feature is not available, the Siri/Search button will open the onscreen search app instead.

afstandsbediening-apple-tv-remote

Dit antwoord wordt overigens in meerdere discussies [1] [2] met een soortgelijke vraag gegeven.

Helaas is er nog geen antwoord op de vraag of een Apple TV die je in Italië (of Nederland, België, Denemarken…) hebt gekocht, straks met een simpele software-update geschikt kunt maken voor Siri. Wij proberen daar uiteraard nog antwoord op te krijgen.

Tipgever: @rdekruyf

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2015, 19:25
Categorieën Accessoires, iDevices
Onderwerpen apple tv, apple tv remote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.