iPhone 6 iPhone 6 Plus

iPhone 6s kapot? Dan geeft Apple je soms een 16GB iPhone 6 leentoestel

Apple Stores zouden bij sommige kapotte iPhone 6s-exemplaren een 16GB iPhone 6 als leentoestel geven. In drie gevallen krijg je een dergelijk leentoestel.

iPhone 6 iPhone 6 Plus
Het lijkt erop dat Apple voor het eerst een iPhone 6 als leentoestel verschaft aan gebruikers die met een kapotte iPhone 6s, 6s Plus, 6 of 6 Plus kampen. Meerdere Apple Store-medewerkers laten weten dat bepaalde kapotte iPhone-exemplaren niet in de Apple Store zelf gerepareerd kunnen worden.
Omdat deze reparatie op een andere locatie ook meer tijd in beslag neemt, krijgen de eigenaren van de kapotte iPhones een leentoestel aangeboden. Deze 16GB iPhone 6 kunnen ze gebruiken totdat hun toestel weer gemaakt is. De leentoestellen zijn volgens bronnen ook in Europa beschikbaar.

Leentoestel in drie gevallen

Volgens 9to5Mac, die met anonieme Apple Store-medewerkers sprak, kom je in aanmerking voor en dergelijk leentoestel in de volgende drie gevallen:

  1. Het toestel kan geen verbinding maken met iTunes.
  2. De iPhone gaat niet aan.
  3. De iPhone blijft hangen op het Apple logo.

Volgens de medewerkers kan zo’n reparatie op een andere locatie drie tot vijf werkdagen in beslag nemen. Een nieuw geautomatiseerd systeem bepaalt of een iPhone wel of niet in de Apple Store zelf gerepareerd kan worden. Hier beslissen de medewerkers dus niet zelf over.

Het is nog even de vraag in welke Apple Stores dit nieuwe beleid geldt, al spreken de bronnen over ‘selecte Stores in de VS, Japan en Europa’.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2015, 17:27
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen apple store, reparatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.