Maak je eigen Drake-albumhoes bij Apple Music

Apple heeft iets grappigs bedacht voor de promotie van het nieuwe Scorpion-album van Drake. Je kunt op een speciale webpagina een albumhoes maken met je eigen foto. Ook al je geen abonnee bent van de muziekdienst.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 1 juli: Drake heeft met het album Scorpion records op Apple Music en Spotify gebroken, al kreeg hij daarbij wel flink wat hulp van de streamingdiensten zelf. Bij Apple werd Scorpion in de eerste 24 uur meer dan 170 miljoen keer gestreamd, terwijl ‘More Life’ op 89,9 miljoen streams was blijven hangen. Spotify zei alleen dat het album een record had gebroken, maar gaf geen cijfers. Het zou gaan om 132,4 miljoen streams en daarmee versloeg Drake het eerdere record van Post Malone (78,7 miljoen streams). Op een bepaald moment luisterden meer dan 10 miljoen mensen tegelijk naar het album. Apple stak veel moeite in de Drake-promotie: het stond prominent in de app en er waren Siri-antwoorden op Drake-gerelateerde vragen. Ook maakte Apple de hieronder besproken website om je eigen albumhoes te maken.

Make Your Drake albumhoes

Apple en Drake zijn vaste partners. De artiest werkt al sinds de start van Apple Music nauw samen met exclusieve releases, radioshows en optredens. De nieuwste promotiestunt heeft te maken met Drake’s nieuwe album Scorpion. Je kunt op een webpagina je eigen albumhoes maken door je foto te uploaden en een handtekening te zetten.


Na het maken van de albumhoes en het kiezen van het formaat (vierkant of staand) kun je de foto delen op sociale media. Je kunt ook een foto van iemand anders gebruiken en een willekeurige handtekening zetten. Het nieuwe album van Drake is vanaf vandaag te beluisteren op Apple Music en bevat nummers met Jay-Z en de (helaas overleden) Michael Jackson. Het is deze keer geen exclusieve: je kunt het Scorpion-album ook beluisteren op Spotify en Tidal. Of natuurlijk op cd.

Make Your Drake

Steeds minder exclusives
Het is alweer een tijdje geleden dat Apple exclusief samenwerkte met Drake. Na de start van Apple Music waren er regelmatig albums die een tijdje exclusief bij Apple Music te beluisteren waren. Dat leverde Chance The Rapper een half miljoen op, plus de financiering van een reclamespotje. Sinds een jaar zijn er minder exclusieve afspraken, zo kondigde Apple-topman Jimmy Iovine destijds aan. “We zullen soms iets doen met de ene of andere artiest. Maar de labels houden er niet van en uiteindelijk is het hun materiaal.”

Bij deze promotieactie van Apple Music zal de platenmaatschappij van Drake niet moeilijk doen: het album is gewoon te beluisteren en de persoonlijke albumhoezen zijn gewoon een leuke extraatje.

Bekijk ook

Minder exclusieve albums bij Apple Music

Apple Music zal minder exclusieve albums aanbieden. De platenmaatschappijen zien het niet zitten en topman Jimmy Iovine richt zich liever op eigen video's en tv-series.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 01 juli: Info over streamingcijfers toegevoegd.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.