Flux zorgt voor een geel-oranje scherm op de iPhone

Apple wil niet langer dat je f.lux installeert en laat app offline halen

f.lux is niet langer beschikbaar via sideloading op iOS. De ontwikkelaars hebben de f.lux-app op verzoek van Apple weggehaald.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft een stokje gestoken voor de populaire app f.lux. Ze hebben de ontwikkelaars gevraagd om de app niet langer beschikbaar te stellen op iOS. In een blogposting leggen de ontwikkelaars uit wat er aan de hand is. Apple nam contact met ze op, om uit te leggen dat f.lux in strijd is met Apple’s overeenkomst voor het Developer Program. Dat is bijzonder, want de app was niet eens via de App Store verkrijgbaar, maar moest via sideloading worden geïnstalleerd.


Flux zorgt voor een geel-oranje scherm op de iPhone

f.lux niet toegestaan door Apple

Sideloading is nu een aantal weken mogelijk op iPhones en iPads met iOS 9. Het zorgt ervoor dat je allerlei apps kunt installeren, buiten Apple om. Eigenlijk dachten we dat ontwikkelaars daarmee carte blanche hebben gekregen, om alles aan te bieden wat niet door de goedkeuring komt. Maar Apple blijkt zich toch met het aanbod te bemoeien, zo blijkt nu uit de ervaringen met f.lux. Wellicht heeft dat ermee te maken dat de makers van f.lux gebruik maakten van een officiële tool, Xcode.

De ontwikkelaars achter f.lux kondigden zojuist aan dat de app niet langer beschikbaar zal zijn voor iOS. Mensen die de app al hadden geïnstalleerd via ons stappenplan kunnen deze gewoon blijven gebruiken. Had je de stappen nog niet doorlopen, dan ben je nu te laat.

Met f.lux kun je zorgen dat het scherm van je iPhone of iPad later op de avond van blauwwit naar geeloranje kleurt, zodat je minder last hebt met in slaap vallen en minder snel vermoeide ogen krijgt.

De interesse voor f.lux was enorm: volgens de ontwikkelaars werd de pagina waarop ze de werking van de app uitlegden in één dag 176.000 keer bezocht. Ook op iCulture.nl was zowel het nieuwsartikel als de uitleg erom populair; het was verreweg het meest gelezen en gedeelde artikel. Je kunt nog wel f.lux op de desktop installeren – er zijn 15 miljoen mensen die dat al hebben gedaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2015, 9:21
Categorie Achtergrond
Onderwerp sideloading
47 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.