macOS Catalina installeren

macOS Catalina releasedatum gepland voor oktober [update]

Kijk jij uit naar macOS Catalina? De update verschijnt binnenkort, maar wanneer exact was nog niet helemaal duidelijk. Nu verklapt Apple's Deense website mogelijk de macOS Catalina releasedatum.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 2 oktober: Apple heeft de verwijzing naar 4 oktober inmiddels weggehaald. Zoals we al vermoeden, was het waarschijnlijk een foutje in verband met de voetnoot op diezelfde pagina. Vooralsnog staat macOS Catalina nog steeds gepland voor ergens in oktober.

We hebben net iOS 13, iOS 13.1, iPadOS 13, watchOS 6 én tvOS 13 achter de rug, maar Apple heeft nog een grote nieuwe software-update in het vooruitzicht. macOS Catalina brengt een aantal grote verbeteringen, waaronder het nieuwe Sidecar. Kun je niet wachten om je iPad als tweede scherm voor je Mac te gebruiken of de andere functies te benutten? Als het aan Apple’s Deense website ligt, kunnen we er sneller dan je denkt gebruik van maken. De website verklapt mogelijk de macOS Catalina-releasedatum.

macOS Catalina releasedatum

Apple laat op haar eigen pagina weten dat macOS Catalina in oktober uit komt. Wanneer exact is echter nog een raadsel. Op Apple’s Deense website staat dat de update op 4 oktober komt. Dat zou betekenen dat macOS Catalina volgende week vrijdag komt. Het is vreemd voor Apple om zo’n grote update op vrijdag uit te brengen. Apple brengt namelijk zelden tot nooit updates op vrijdag uit, helemaal niet zulke belangrijke updates.

macOS Catalina releasedatum.

Mogelijk gaat het dan ook om een foutje, die alleen op de Deense website staat. De datum van 4 oktober staat namelijk bij het stukje over Apple Arcade, dat onderdeel is van macOS Catalina. Bij diezelfde datum staat ook een voetnoot met nummertje vier, die verwijst naar een uitleg onderaan de pagina dat je voor Apple Arcade maandelijks moet betalen. Bovendien staat bij de voetnoot dat Apple Arcade nu beschikbaar is op de iPhone en ‘dit najaar op andere apparaten wordt geïntroduceerd’.

De vier van oktober is dus mogelijk een foutje van de vertaalafdeling, waardoor er dus een extra vier in de tekst staat. Wat we in ieder geval zeker weten is dat de update in oktober komt. Het is volgens ons logischer als Apple de update later in de maand uitbrengt. Apple heeft in het verleden vaker later in oktober grote macOS-updates uitgebracht, al dan niet in combinatie met een event en de introductie van een nieuw model. Er staat bijvoorbeeld nog een 16-inch MacBook Pro op de planning. In ons artikel met verwachtingen voor de 16-inch MacBook Pro lees je hier meer over.

Bekijk ook

Dit verwachten we van de nieuwe 16-inch MacBook Pro

Apple werkt achter de schermen druk aan een nieuwe MacBook Pro 16-inch. De geruchten volgen elkaar in rap tempo op, maar wat zijn de verwachtingen van dit nieuwe model en wat weten we nu al? Dit zijn onze MacBook Pro 16-inch verwachtingen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 02 oktober: Artikel bijgewerkt na verwijderen van verwijzing naar 4 oktober.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.