macOS Mojave beta

Apple brengt macOS Mojave 10.14.2 beta 4 uit

Het is weer tijd om je Mac te updaten als je meedoet aan de betatest. Apple heeft namelijk macOS Mojave 10.14.2 ontwikkelaarsbeta 4 uitgebracht. Wat hebben deze en toekomstige beta's allemaal te bieden? Hier lees je er alles over!

De vierde beta van macOS Mojave 10.14.2 is nu beschikbaar. Alles wat je wil weten over de macOS Mojave beta voor ontwikkelaars én publieke betatesters lees je in dit artikel.

Meest recente macOS Mojave 10.14.2 Beta

macOS Mojave 10.14.1 beta 4

29 november – Ontwikkelaars kunnen aan de slag met de vierde beta van macOS Mojave 10.14.2. Er zitten in deze update geen grote vernieuwingen. In de eerste beta zijn ook geen nieuwe functies aangetroffen, dus we gaan er vanuit dat Apple vooral bugs oplost die door macOS 10.14.1 zijn ontstaan.

macOS Mojave FaceTime

macOS Mojave Beta vernieuwingen of wijzigingen

  • Er zijn in deze beta nog geen nieuwe functies ontdekt.

macOS Mojave Beta download

Voor de macOS Mojave download is een macOS Mojave betaprofiel nodig. Je dient daarvoor eerst je ‘oude’ macOS betaprofiel te verwijderen. Je vindt het macOS Mojave betaprofiel in Apple’s Developer Portal.

Je installeert updates via de Systeemvoorkeuren, dus niet via de Mac App Store.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn macOS Mojave beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de macOS Mojave-beta’s voor ontwikkelaars:

  • macOS 10.14.2 beta 4: 29 november 2018 (verschenen)
  • macOS 10.14.2 beta 3: 15 november 2018 (verschenen)
  • macOS 10.14.2 beta 2: 7 november 2018 (verschenen)
  • macOS 10.14.2 beta 1: 1 november 2018 (verschenen)
  • Definitieve versie macOS 10.14.2: november/december (verwacht)

Over macOS Mojave 10.14.2
macOS 10.14.2 is een kleine update voor Mojave, bedoeld voor de Mac en MacBook. We verwachten dat hierin vooral bugfixes zitten die sinds macOS 10.14.1 zijn gaan opspelen. In deze eerdere update voegde Apple ruim 70 nieuwe emoji en groepsgesprekken voor FaceTime toe.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een macOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Je kan macOS Mojave ook op een aparte partitie installeren.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent. Zo voorkomen we dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar weken geleden.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 15 november: Beta 3 is er.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2018, 8:39
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen beta, macos mojave, macOS-beta
Devices Mac, MacBook
Software macOS 10.14 Mojave
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.