MacBook Pro concept met toetsenbord.

Zo kan een MacBook Pro met een touchscreen toetsenbord eruit zien

Hoe ziet een MacBook Pro met aanraakgevoelig toetsenbord eruit? In een concept is te zien hoe de Touch Bar verder doorgetrokken wordt, waardoor er één groot aanraakgevoelig vlak ontstaat. Zie jij hier wat in?

MacBook Pro concept met toetsenbord.
De Touch Bar op de nieuwste MacBook Pro uit 2016 brengt voor het eerst een touchscreen-achtige ervaring naar Apple’s laptop. Maar wat nou als het onderste deel van een MacBook in zijn geheel uit een aanraakgevoelig vlak bestond? In een concept is te zien hoe een toekomstige MacBook Pro eruit kan zien.

MacBook Pro concept met touch toetsenbord

Designer Daniel Brunsteiner heeft dit nieuwe concept van een 2018 MacBook Pro gemaakt. Als uitgangspunt heeft hij de Touch Bar op de nieuwste MacBook Pro genomen, maar heeft deze uitgestrekt over bijna de gehele onderkant van de MacBook. Hierdoor komt dus ook het vaste toetsenbord te vervallen, want in het concept is alleen een virtueel toetsenbord te zien. Om toch een gevoel van fysieke knoppen te simuleren, heeft de MacBook in het concept een grote Taptic Engine. Deze trilmotor wordt nu al gebruikt voor de Force Touch Trackpad, om daarmee het klikgevoel na te bootsen. In het concept wordt dit op een zelfde manier toegepast op het toetsenbord.

Gif van MacBook Pro-concept.

Het toetsenbord kan ook weggeveegd worden, waardoor het gehele oppervlak fungeert als één groot trackpad. Dit komt vooral van pas voor designers of mensen die werken met een extern toetsenbord. De trackpad in het concept is ook meteen geschikt gemaakt om samen te werken met de Apple Pencil. Apple heeft al eerder nagedacht om de Apple Pencil te laten werken met de Mac, zo bleek al uit eerdere patenten. In het concept komt dit patent dus tot leven.

MacBook Pro concept met Apple Pencil.

Verder lijkt het design van deze conceptversie van de MacBook erg op die van de 2016 MacBook Pro, met dezelfde USB-C-aansluitingen en ook nagenoeg dezelfde schermranden. Of er ooit zo’n MacBook Pro met aanraakgevoelig oppervlak komt, lijkt niet heel waarschijnlijk. Toch geeft een concept als deze een goede visualisatie hoe het er in de praktijk uit kan zien. Wel denkt Apple volgens geruchten na over een toetsenbord met E-ink-knoppen, waardoor deze wel van functie kunnen veranderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2017, 20:20
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen concept, macbook pro, touch bar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.