MacBook Pro uit 2011 komt niet meer in aanmerking voor reparatieprogramma

Apple biedt geen gratis reparatie meer aan voor MacBook Pro modellen uit 2011 waarbij videoproblemen konden optreden. Alleen de modellen uit 2012 en 2013 komen nog in aanmerking.

MacBook Pro uit 2011.
Apple heeft de MacBook Pro uit 2011 uit het lijstje gehaald voor een speciaal reparatieprogramma. MacBook Pro’s die last hadden van videoproblemen konden gratis gerepareerd worden. Voor het model uit 2011 geldt deze gratis reparatie niet meer, zo blijkt uit een bijgewerkt supportdocument.

MacBook Pro 2011 niet meer in reparatieprogramma

In februari 2015 startte Apple met een reparatieprogramma voor meerdere MacBook Pro-modellen waarbij videoproblemen konden optreden. MacBook Pro-modellen uit 2011, 2012 en 2013 konden last hebben van vervormd beeld, helemaal geen beeld of een systeem dat onverwacht opnieuw opstart. Oorspronkelijk liep het programma tot en met februari 2016, maar dit werd later verlengd naar 31 december 2016 of vier jaar na de originele aankoopdatum, welke termijn langer is.

Bekijk ook

Apple gaat MacBook Pro's met videoprobleem gratis repareren

Apple gaat MacBook Pro's uit 2011 tot 2013 met problemen gratis repareren. Kijk of jouw MacBook in aanmerking komt voor gratis reparatie!

Het 2011-valt nu buiten het reparatieprogramma. Als je dus nog een MacBook Pro uit begin of eind 2011 hebt waarbij er problemen zijn met het beeld, dan kom je niet meer in aanmerking voor een gratis reparatie. Begin maart was dit nog wel mogelijk, blijkt uit het support-document. Het reparatieprogramma geldt nog wel voor de MacBook Pro-modellen uit media 2012 en begin 2013, mits deze dus niet langer dan vier jaar geleden zijn aangeschaft. Het zal dus niet lang meer duren voordat ook het model uit medio 2012 en begin 2013 niet meer meetelt voor de gratis reparatie. Eerder bleek al dat Apple dit MacBook Pro-model als verouderd ziet, waardoor er in het algemeen geen reparaties meer gedaan konden worden. Voor dit reparatieprogramma was er dus tot dit voorjaar een uitzondering, maar

Bekijk ook

Apple repareert vanaf eind dit jaar oudere MacBook Pro's niet meer

Apple stopt binnenkort met het uitvoeren van reparaties van oudere MacBook Pro-modellen. Het gaat om de 15- en 17-inch MacBook Pro uit 2011 die vanaf 31 december 2016 niet meer bij Apple gerepareerd kan worden.

Heb je nog één van deze twee modellen met videoproblemen in huis, dan is het verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met Apple Support. Dit kan op meerdere manieren, maar de meest eenvoudige optie is om een bezoekje te brengen of een afspraak te maken bij de Apple Store.

Bekijk ook

Zo neem je contact op met Apple Support

Heb je een probleem met een Apple-product, dan kun je op verschillende plekken terecht om het probleem op te lossen. In dit artikel leggen we uit hoe je contact opneemt met Apple Support, de klantenservice en de helpdesk.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.