iPhone 7 review: kiezen tussen vertrouwd en het nieuwe van volgend jaar

Apple erkent microfoonprobleem bij iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Via interne memo

Apple legt in een intern document uit dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus last kunnen hebben van de microfoon als je iOS 11.3 en nieuwer installeert. Gebruikers kunnen een grijze speakerknop te zien krijgen tijdens het bellen, waardoor ze niet handsfree kunnen bellen.

Microfoon van iPhone 7 (Plus)

Het is dus niet altijd zo dat de microfoon kapot is, maar dat er tijdens het bellen geen gebruik kan worden gemaakt van de mic. Er zijn echter ook gebruikers die melden dat ze niet verstaanbaar zijn tijdens telefoongesprekken of FaceTime-videochats. Het interne document is verspreid naar erkende serviceproviders.


Mocht je ermee te maken hebben, dan adviseert Apple om eventuele Bluetooth-headsets en andere audioaccessoires los te koppelen en uit te schakelen. Op toestellen die ermee te maken hebben verschijnt een melding ‘accessoire not supported’ of ‘device could not detect dock’ tijdens het stellen van de diagnose door een servicemedewerker. Er is dan een reparatie nodig. Valt de iPhone 7 of iPhone 7 Plus niet meer onder de garantie, dan kan de medewerker een uitzondering hiervoor maken. Waarschijnlijk vindt de reparatie dan gratis plaats.

Het zou gaan om een probleem dat maar een beperkt aantal mensen heeft getroffen. Ook zou het alleen gaan om iOS 11.3 en nieuwer, wat erop wijst dat er zowel aan de software- als aan de hardwarekant iets mis is.

iPhone 7 review: kiezen tussen vertrouwd en het nieuwe van volgend jaar

Apple heeft de informatie niet openbaar gemaakt, maar volgens MacRumors is het intern verspreide document echt en afkomstig van een betrouwbare bron. Of jouw lokale Apple-medewerker ook de memo onder ogen heeft gekregen, is echter niet met zekerheid te zeggen. Maar je kan het altijd proberen als je last hebt van dit probleem.

Lees ook onze tips over kapotte microfoons en wat je moet doen als je onverstaanbaar bent tijdens het bellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2018, 18:42
Bron Bron MacRumors
Categorie iDevices
Onderwerp microfoon
21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.