BitCam is een retrocamera-app om 20 jaar zakcomputers te vieren

BitCam is een app waarmee je je foto's omzet naar pixelige plaatjes. Het is opzettelijk zo gemaakt, als eerbetoon aan de jaren rond 1995 toen Craig Hockenberry zijn bedrijf Iconfactory oprichtte.

Voor mensen die terug verlangen naar de tijd dat je nog moest inbellen met je modem, is er BitCam. Deze grappige nieuwe app van Iconfactory (bekend van Twitterrific) zet je foto’s om naar een pixelig plaatje. De makers zijn nog een stap verder gegaan: ook de interface is in de stijl van 1996. Daardoor is de app ook leuk voor mensen die pas later zijn gaan internetten en geen idee hebben hoe we primitief computeren destijds was.


BitCam iPhone-app

BitCam: pixels!

BitCam is de digitale camera die je zou hebben gebruikt als je in 1996 een mini-zakcomputer had, zo leggen de makers uit. Ze hebben de app gemaakt vanwege het 20-jarig bestaan, met het achterliggende idee dat het rekening zou houden met alle beperkingen van die tijd. Het ontwikkelen van de app kostte een paar maanden. Het leuke is dat ze geprobeerd hebben om de gewoontes en de technologie van die tijd zo goed mogelijk na te doen. De bijbehorende website geeft ook het idee alsof je een sprong terug in de tijd hebt gemaakt.

BitCam-app

De app zelf is uitgevoerd in zwart en wit, omdat kleur nog niet overal gangbaar was. Foto’s bewerken met BitCam gaat opzettelijk traag. Je kiest uit een van de drie pixelpatronen: FatBits, Standard of Super-Res. Vind je de app leuk dan kun je voor €1,99 een in-app aankoop doen voor ‘Color Graphics’. Dit is meer bedoeld als bedankje aan het bedrijf, dan als serieuze aankoop.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.