Lightwave Relay

Dit HomeKit-accessoire stop je het liefst zo ver mogelijk weg

LightWave, fabrikant van HomeKit-accessoires, heeft een smart relay controller uitgebracht. Dit is een apparaatje waarmee je garages, deuren en lampen kunt aansturen op afstand, ook met Alexa, Google Assistent en de LightWave-app.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Er zijn al wel meer van dergelijke accessoires, onder andere van Fibaro en Aqara. Het is echter iets anders dan de Single Switch voor HomeKit (€58), want die bouw je in een muurdoos in. Vervolgens kun je schakelen en het stroomverbruik meten. Deze smart relay controller lijkt daar wel een beetje op, maar is veelzijdiger. Je kunt ‘m wegwerken in een standaard 35mm behuizing die voor elektrische installaties wordt gebruikt, maar dat hoeft niet. Ook kun je er een Lightwave LW824 Waterproof Housing bij bestellen voor gebruik buitenshuis, bijvoorbeeld voor het aansturen van je (niet-slimme) vijverpomp of de automatische opener voor een toegangspoort.


Je kunt de Smart Relay met modelnummer L82 voor allerlei toepassingen gebruiken, bijvoorbeeld voor garagedeuren, een led-lichtstrip of een waterpomp. Eventueel kun je het combineren met slimme stekkers of met de dimmers van LightWave, die je kunt activeren met een knoppen de app. De Smart Mini Relay wordt gemaakt door een Brits bedrijf en je kunt er maximaal 500 Watt op aansluiten. Let wel op dat je voor gebruik met HomeKit het basisstation Lightwave Link Plus erbij nodig hebt.

Lightwave Relay

Het werkt ‘volts free’, wat inhoudt dat je het circuit kunt in- en uitschakelen, zonder dat je de stroomaansluiting van het apparaat daadwerkelijk hoeft te bedienen. Kortom: een erg veelzijdig accessoire dat je maar net nodig moet hebben. Hij ligt vanaf oktober in de winkel voor £49.95. Als je op Amazon naar Lightwave zoekt vind je al diverse accessoires van deze fabrikant.

Hieronder zie je de behuizing waarin je de Smart Relay Controller kunt inbouwen:

Relay box

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 18 september: Vereiste van basisstation Lightwave Link Plus voor HomeKit-functies toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.