DJI Osmo Pocket 2

Details van nieuwe DJI Osmo Mobile 3 gelekt: nu opvouwbaar

iPhone-stabilisator heeft nieuwe handgreep
DJI maakt niet alleen de populaire Osmo Pocket, ze hebben ook een gimbal voor de iPhone in het assortiment. Het nieuwste model is nu gelekt via de Amerikaanse goedkeuringsinstantie FCC.

Het nieuwe model heeft een opnieuw ontworpen handgrip, die er meer als een pistool uitziet. De handgreep is ook iets korter, waardoor het accessoire gemakkelijker op te bergen is. Ook is de smartphone-houder breder uitgevoerd, zodat je grotere smartphones in een hoesje kunt gebruiken. Een enkele joystick-knop kan gebruikt worden voor pan en tilt. En er zijn twee duimknoppen: eentje voor power en de andere voor het starten en stoppen van de opname. Andere dingen zijn hetzelfde gebleven. Zo zit er nog steeds een USB-laadpoort op voor een smartphone en zit er ook nog steeds een 1/4-20 statiefschroef aan de onderkant. Mogelijk gaat DJI ook nog wat extra functies toevoegen via de DJI GO-app, maar die zijn nog niet gelekt. Ook nog niet bekend is wat de batterijduur is.


DJI heeft de afgelopen tijd veel nieuwe producten uitgebracht, zoals een verbeterde Ronin-SC. Via de FCC zijn nu onderstaande foto’s uitgelekt van de derde generatie Osmo Mobile 3. Dit accessoire zal waarschijnlijk binnen een paar dagen worden uitgebracht. Het is alleen de vraag of nog veel mensen erop zitten te wachten, nu veel fans inmiddels met een DJI Osmo Pocket (ca. 350 euro) rondlopen. Die heeft een soortgelijke stabilisator met drie assen, maar heeft een eigen ingebouwde camera, zodat je je iPhone niet hoeft te gebruiken. Je kunt er ook iets onopvallender mee filmen. Feit is wel dat de Osmo Pocket een wat hogere aanschafprijs heeft, terwijl je met de iPhone immers al beschikt over een prima camera.

DJI Osmo Mobile 3

De DJI Osmo Mobile 3 zal het dan ook vooral van de slimme functies moeten hebben. Denk daarbij aan functies als Activetrack, MotionLapse, HyperLapse en TimeLapse.

DJI Osmo Mobile 3 schema
Een schematische tekening uit de handleiding die DJI gaat meeleveren.

De eerste versie van de Osmo Mobile was moeilijker te hanteren en had gemotoriseerde armen die niet goed uitlijnden. Daardoor was het lastiger op te bergen. De Osmo Mobile 2 loste dit probleem op en voegde nog wat extra’s toe, zoals de mogelijkheid om je smartphone op te laden via USB. De batterijduur verbeterde ook en het werd mogelijk om te filmen in staande weergave. Een positieve ontwikkeling was verder dat de prijs werd gehalveerd, van rond de 300 euro naar 129 euro.

DJI Osmo 3 opgevouwen

Toch was versie 2 nog vrij groot, waardoor het handiger is om de Osmo Pocket te gebruiken (als je daarover beschikt). Bij de Osmo Mobile 3 lost DJI het probleem van compacter opbergen op, al is het ding in je hand natuurlijk nog steeds vrij fors.

The Verge maakte eerder een hands-on filmpje over versie 2 van de Osmo Mobile:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.