Deze kerstboom is ontworpen door Jony Ive

Jony Ive heeft een kerstboom ontworpen voor het Claridges Hotel in Londen. Maar het idee is nogal uit de hand gelopen: het lijkt meer op een winterlandschap.

Claridges Kerstboom

Het feestdagenseizoen in Londen begint als de legendarische kerstboom in het Claridged-hotel wordt opgetuigd. Elk jaar mag een toonaangevende ontwerper of persoonlijkheid de kerstboom ontwerpen en dit jaar is Jony Ive aan de beurt. Samen met collega Marc Newson heeft Ive gekozen voor een blauw landschap waar je doorheen moet wandelen. En ja, er staat ook nog ergens een kerstboom tussen.


Claridges Kerstboom

Afgelopen oktober werd al aangekondigd dat Jony Ive en Marc Newson de kerstboom van het Claridges-hotel in Londen zouden ontwerpen. Vandaag werd het eindresultaat onthuld, waarbij blijkt dat het duo verder is gegaan dan het aankleden van een enkele boom. De hal van het hotel is veranderd in een bos waar je doorheen kunt wandelen. Op de muur zijn videoprojecties te zien van besneeuwde bomen. De bezoekers wandelen door een landschap met dennen en witte berken, terwijl de wit gemaakte vloer de indruk moet wekken dat er sneeuw ligt. Als toelichting geeft het duo “dat er maar een paar dingen puurder en mooier zijn dan de natuur”. De kerstboom die op de meest prominente plek onderaan de trap staat is dan ook niet overdadig versierd met ballen en lichtjes, maar ziet er heel natuurlijk uit.

Claridges Kerstboom

Dit was dan ook het startpunt bij het bedenken van het winterlandschap, dat respect voor traditie moest tonen maar tegelijk enthousiasme over de toekomst moest uitstralen. De complete fotoserie is te zien bij Wallpaper.

Claridges Kerstboom

Iedereen die de komende dagen in Londen moet zijn kan binnenlopen bij het Claridges Hotel om het winterlandschap van Ive te bekijken. Eerdere kerstbomen van het hotel zijn hier te zien.

Jony Ive was de afgelopen dagen ook al in het nieuws omdat zijn oeuvre bij Apple nu in een boek is vastgelegd. Sommige critici vinden het vreemd dat het boek maar twintig jaar terug in de tijd gaat, waardoor legendarische Apple-producten niet zijn meegenomen in het boek.

Bekijk ook

'Designed by Apple in California': 20 jaar Apple-design in nieuw fotoboek

Een nieuw fotoboek van Apple brengt 20 jaar 'Designed by Apple in California' in beeld. Het boek is vanaf $200 te koop in geselecteerde Apple Stores.

Kerst

Kerst: voor veel mensen de mooiste tijd van het jaar. Je kunt je huis gezellig maken met kerstverlichting met HomeKit of je kerstboom met een slimme stekker geschikt maken voor bediening op afstand. Ook hebben we apps voor kerstkaarten en diverse andere artikelen om de sfeer erin te brengen! Ook zonder geld uit te geven, want door je Memoji een kerstmuts te geven voel je je helemaal feestelijk. Liever lui op de bank? Met onze lijst met kerstfilms vind je bij elke streaming aanbieder een passend aanbod.

Kerst

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.