Apple Mirror in de woonkamer.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wanneer rolt deze Apple Mirror van de lopende band?

Een enthousiaste ontwerper heeft in zijn vrije tijd een slimme spiegel gemaakt, genaamd Apple Mirror. Met deze spiegel bestel je een Uber, kijk je naar Netflix en vraag je Siri om hulp. Zie jij ook wat in een spiegel als deze?

Apple Mirror in de woonkamer.
Wat is het grote nieuwe Apple-product? Na de Apple Watch vragen veel mensen zich af in welke productcategorie Apple nu weer duikt. Wordt het een slimme bril, Siri-speaker of toch de Apple Car? Designer Rafael Dymek kon er in ieder geval niet op wachten en maakt een slimme spiegel die lijkt op een hele grote iPad.

Apple Mirror: slimme spiegel lijkt het echte werk

De designer heeft zelf deze slimme spiegel gemaakt en ontworpen. Als hij een tijdje niet gebruikt wordt, lijkt hij op een doodgewone spiegel. Maar zodra je de spiegel aanraakt, verschijnt er een interface op het scherm dat wel heel erg lijkt op iOS 10. Op de spiegel staan aan de zijkant allerlei apps, zoals Sonos, Nest en Netflix. Ook Facebook Messenger staat geïnstalleerd op de spiegel en je kan er zelfs een Uber-taxi mee bestellen. Praten tegen de spiegel wordt ook als voorbeeld gegeven, al lijkt het dan net alsof je tegen jezelf aan het praten bent.

In de video geeft de maker zelf een korte demonstratie. Slechts een paar apps lijken daadwerkelijk te werken, zoals Netflix en Sonos. Naast de apps geeft de spiegel ook informatie over het weer en staat er rechtsboven een datum en tijdsaanduiding. Het is niet helemaal duidelijk hoe de spiegel precies gemaakt is en wat voor een software er precies op draait.

Deze spiegel is puur gemaakt als hobbyproject en zal niet op de markt komen, maar geeft wel een leuke kijk op wat er in de wereld van technologie nog allemaal mogelijk is. Op de website van de maker vind je nog meer plaatjes van deze Apple Mirror en hoe die eruit zou zien Zie jij zo’n slimme spiegel zoals deze Apple Mirror wel zitten?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2016, 16:00
Categorie Achtergrond
Onderwerp opmerkelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.