Boek Designed by Apple in California.

‘Designed by Apple in California’: 20 jaar Apple-design in nieuw fotoboek

Een nieuw fotoboek van Apple brengt 20 jaar 'Designed by Apple in California' in beeld. Het boek is vanaf $200 te koop in geselecteerde Apple Stores.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft een fotoboek uitgebracht, waarin ze 20 jaar Apple-design in het zonnetje zetten. Het boek heeft de veelzeggende titel ‘Designed by Apple in California‘ gekregen en laat zien wat er sinds 1998 uit het lab van Jony Ive is gekomen. Tegelijk maakt Apple hiermee een mooi gebaar: het boek is opgedragen aan Apple-oprichter Steve Jobs. Van de prijs zul je wel even moeten slikken.

Boek Designed by Apple in California.

Designed by Apple in California: prijzig fotoboek

Van de iMac tot de Apple Pencil, alle belangrijke productontwerpen zijn terug te vinden in dit nieuwe boek. Ook gaat het boek in op de materialen en technieken die Apple’s designteam in de loop van de afgelopen 20 jaar heeft gebruikt. De foto’s zijn in een minimalistische stijl geschoten door fotograaf Andrew Zuckerman en omvatten 450 foto’s van het ontwerpproces tot het eindproduct. Apple heeft er naar eigen zeggen acht jaar aan gewerkt.

Designed by Apple in California met Airport.

Jony Ive legt in onderstaande video uit hoe het boek is ontstaan en waarom Apple het heeft gemaakt:

Een interessante observatie is dat het boek alleen over de laatste 20 jaar gaat. Het gaat vooral om Ive’s werk bij Apple, wat wel eens zou kunnen betekenen dat Ive binnenkort zal stoppen. Ive heeft al eerder aangegeven dat hij het liefst terug zou gaan naar Engeland, waar hij geboren is.

Prijzig fotoboek
Het boek is vanaf woensdag 16 november beschikbaar voor $199 (klein formaat) en $299 (groot formaat) verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Japan, Korea, Taiwan, Verenigd Koninkrijk en Australië. Je moet ervoor naar geselecteerde Apple Stores, waar het boek ook klaar ligt om door te bladeren voordat je je pinpas trekt.

Rug van boek Designed by Apple in California.

Het is een forse prijs voor een boek met foto’s van Apple-producten. Wie het iets goedkoper zoekt kan ook het prachtige koffietafelboek Iconic in huis halen. In dit boek heeft een onafhankelijke fotograaf alle belangrijke Apple-producten sinds de oprichting mooi in beeld gebracht. Die kost nog geen 50 euro en gaat veel verder terug in de tijd. Het verschil is dat je in dit boek alleen de uiteindelijke producten te zien krijgt, terwijl Apple’s prijzige boek je ook een inkijkje geeft in het ontstaansproces.

Designed by Apple in Calofornia-boek van Apple.

Update 16 november: Het fotoboek is inmiddels verkrijgbaar in de Duitse Apple Stores. Je kunt reserveren en afhalen in bijvoorbeeld Apple Store Oberhausen, of laten bezorgen op een Duits woonadres.

Update 20 november: In onderstaand filmpje zie je het boek in combinatie met de daadwerkelijke Apple-producten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2016, 8:29
Categorie Achtergrond
Onderwerpen boek, design, jony ive, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.