iTunes in meerdere kamers beluisteren: Sonos Bundle 150 voor $999

Sonos brengt de Sonos Bundle 150 uit, een systeem waarmee je in verschillende kamers naar muziek uit je iTunes-bibliotheek kunt luisteren. De bundel kost 999 dollar, maar Lifehacker weet een goedkoper alternatief.

sonosVoor 1000 dollar koop je de Sonos Bundle 150, een draadloos muzieksysteem waarmee je in twee verschillende kamers naar muziek kunt luisteren. Da’s een forse prijs als je bedenkt dat je voor minder dan 200 dollar een speakersysteem zoals de Altec Lansing T612 koopt, waarmee je met een iPhone of iPod touch in meerdere kamers naar muziek kunt luisteren. De afstandsbediening die Sonos meelevert kun je ook gemakkelijk zelf maken: met de applicatie iTunes Remote.


OK, exact hetzelfde is de oplossing natuurlijk niet. Bij Sonos krijg je twee fraai vormgegeven ZonePlayers (je moet zelf voor de speakers zorgen) en met de oplossing van Sonos kun je ook in meerdere kamers verschillende muziek spelen. Lifehacker kwam op het idee om iets soortgelijks te bouwen met goedkopere apparatuur. Je hebt er wel een iPhone of iPod touch voor nodig (maar die hebben de meeste mensen toch al). Met een draadloze router van Linksys en een AirPort Express, die dankzij de functie AirTunes muziek via je thuisnetwerk te streamen, maak je een echte Sonos-killer.

Via: Life Hacker

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One, Sonos Beam, Sonos Arc, Sonos Era-speakers en de samenwerking met IKEA.

Sonos

Reacties: 25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.