Microsoft Store

iTunes komt dit jaar niet meer in de Microsoft Store

iTunes zal niet in de Microsoft Store beschikbaar komen in 2017. Dat is een tegenvaller voor mensen met Windows 10 S, die alleen software uit de officiële Store mogen installeren.

iTunes logo

iTunes zal dit jaar niet meer in de Microsoft Store verschijnen. Dat is slecht nieuws voor Windows 10 S-gebruikers, die alleen software uit de Microsoft Store kunnen installeren.

Geen iTunes in de Windows Store

Eerder dit jaar beloofden topmensen van het bedrijf op de Microsoft Build-conferentie dat iTunes via de Windows 10 Store beschikbaar zou komen, nog voor het einde van het jaar. Dit zal echter niet gaan gebeuren. Een Apple-woordvoerder vertelde ZDNet dat er meer tijd nodig is om het goed werkend te krijgen.

We have been working with Microsoft to deliver the full iTunes experience to our customers and we need a little more time to get it right.

De plannen om iTunes aan te bieden via de Microsoft Store (voorheen Windows 10 Store) zijn nog niet van tafel, maar er is ook geen nieuwe datum beloofd. Apple wilde niet bekendmaken wat het probleem is. Vooral voor Windows 10 S-gebruikers is het een tegenvaller, omdat zij alleen apps uit de officiële Store kunnen installeren. Windows 10 S is gericht op studenten en anderen die een langere batterijduur en betere beveiliging willen, maar je hebt daarbij niet de vrijheid om alle software te installeren. Microsoft fungeert daarbij als poortwachter.

Microsoft Store

iTunes is niet het enige product dat te laat komt. Ook de HomePod-speaker komt iets later dan gepland om dezelfde reden: Apple zegt dat het product nog niet helemaal af is. Met de iMac Pro is het wel gelukt om deze nog in 2017 te introduceren, al zullen de eerste gebruikers hun nieuwe Mac pas op 2 januari geleverd krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2017, 9:12
Categorie Achtergrond
Onderwerpen itunes, windows

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.