Beam button Bluetooth

Dit speldje bedien je met een iPhone-app

Met Beam kun je via een app elke afbeelding op een speldje laten verschijnen. Leuk als steeds wisselende button op je trui of tas.

Beam button Bluetooth

Ken je ze nog, de buttons die je vroeger op je spijkerjack of tas speldde? Het lijkt misschien het meest low-tech accessoire, maar zelfs dit soort speldjes zijn met hun tijd meegegaan. De Beam is een speldje met OLED-scherm waarop je afbeeldingen en zelfs animaties kunt laten zien. Je regelt het allemaal via een iPhone-app.

Beam-button werkt met Bluetooth

De Beam is een ronde button voor op je kleding, met een OLED-schermpje van 400 pixels diagonaal. Vanaf de iPhone-app stuur je via Bluetooth afbeeldingen naar de button. Dat kan het logo van een bedrijf zijn, maar ook de naam van je favoriete band of een oproep om te gaan stemmen. Het kost 99 dollar, maar daarna ben je ook voor meerdere jaren klaar, hoe vaak je ook je favoriete band wisselt.

De makers van de button hebben Beam bedacht omdat ze hopen dat mensen hierdoor wat vaker met elkaar in gesprek komen. Het 24-bit schermpje kan ook gifjes en slideshows aan, zodat je gesprekspartner al snel is afgeleid door de knipperende kerstboom op je borstkas. Een stilstaand plaatje is gelukkig ook mogelijk, bijvoorbeeld een foto uit je camerarol of van het web. Of je ontwerpt zelf iets.

Beam-buttons

De batterij gaat 24 uur mee. Nog niet overtuigd dat dit iets is waar je 99 dollar voor gaat neertellen? Dan heeft Beam nog een troef achter de hand: het accessoire is ook als paniekknop te gebruiken. Druk tien seconden op de button en er gaat een noodbericht naar een vooraf gekozen contact. Daarbij wordt ook meteen je huidige locatie doorgestuurd.

Beam button: app voor iPhone

De makers leveren drie bevestigingsmethoden mee om de button aan kleding of tas te bevestigen: een magneet, een pin en een taskoordje. Voorlopig wordt de Bean-Button nog niet naar Europa verscheept, dus je zult vrienden of kennissen in de VS/Canada lief moeten aankijken om er eentje op te sturen. Bestellen kan hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2017, 11:00
Categorie Accessoires
Onderwerp bluetooth
Device iPhone
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.