iCulture iKids logo

iKids week 49: Zen Studio, Palace Pets 2 en DogBiscuit

In iKids van deze week gaan we kleuren met DogBiscuit en Zen Studio en spelen we met Disney dieren in Palace Pets 2.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoOuders met jonge kinderen opgelet: deze week bespreken we drie applicaties die geschikt zijn voor kinderen tot vijf jaar. Er kan tweemaal getekend worden, een keer met strakke geometrische vormen in Zen Studio en een keer met digitaal waskrijt in DogBiscuit. Na al dat verven en tekenen vormt Disney’s Palace Pets 2 de ideale afleiding. In deze app kunnen kinderen de huisdieren van bekende Disneyfiguren verzorgen. Een soort tamagotchi, maar dan leuker en mooier geanimeerd.

Zen Studio

Binnen de lijntjes kleuren is nooit leuk, maar Zen Studio heeft precies dat tot een kunst verheven. In de applicatie kunnen kinderen tot 5 jaar onder het genot van een rustgevend muziekje allerlei driehoekjes van een kleur voorzien, om zo grafische figuren te tekenen. Daarbij kunnen ze een wit vel met driehoeken naar eigen wens een kleurtje geven (en dus lekker vrij te kliederen) maar ook een ontwerp van de makers laag voor laag inkleuren. Gelukkig kunnen kinderen ook bij die laatste mogelijkheid nog hun eigen invulling aan het originele figuur geven als de tekening af is. Leuk bedacht, net als de optie om tegelijk te kleuren. Zo zijn meerdere kinderen hier een tijdje zoet mee. Zen Studio is gratis; daarvoor krijg je negen ontwerpen van de makers en eindeloos de mogelijkheid om vrij te kleuren. Voor 1,99 krijg je alle 72 vooraf ingevulde designs. Wat ons betreft is dat zeker het geld waard.

Palace Pets 2

Goed nieuws: de opvolger van Disney’s populaire huisdieren-app voor kinderen van 5 jaar en jonger is nu Nederlandstalig. Kat Treasure van Ariël, tijgertje Sultan van Jasmine en hondje Pumpkin van Assepoester hebben alleen hun Engelse namen behouden, praten doen ze voortaan in het Nederlands. Uhm, zeiden we huisdieren? Paleíshuisdieren bedoelen we eigenlijk, want alle beestjes wonen bij hun Disneybaasjes in luxueuze kastelen en willen daar duidelijk naar behandeld worden. Het katje waar je gratis mee kunt spelen doet het niet voor minder dan een diamanten tiara en een bed vol zachte kussens om op te dutten. Zoals we van Disney gewend zijn is deze app gratis en prachtig geanimeerd, maar zitten overal prijzige in-app aankopen verstopt. Gelukkig kunnen kinderen deze niet zelf aanschaffen en vallen er met de hartjes en diamanten die je gaandeweg verdient genoeg spullen en activiteiten vrij te spelen.

Palace Pets 2

DogBiscuit

De ontwikkelaars van DogBiscuit hebben hoe dan ook humor, want hun geanimeerde hondje is behoorlijk komisch. Gekleed in allerhande outfits begeleidt hij kinderen bij het tekenen van twintig verschillende kleurplaten. In drie werelden kun je met digitaal waskrijt in natuurlijke kleuren huizen in elkaar zetten, bomen planten en zandkastelen bouwen op het strand. Daarbij word je een handje geholpen door de handige stippellijntjes die de omtrek van figuren aangeven. Als kinderen hun tekening af hebben volgt een vrolijke animatie met het vreemde hondje en verdwijnen de stippellijnen als sneeuw voor de zon. Geschikt voor 5 jaar en jonger, maar wij denken dat ook oudere kinderen zich met deze applicatie zich prima kunnen vermaken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:53
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.