iTunes 11.1 beta met iTunes Radio en Apple TV 5.4 beta 3 verschenen

Apple heeft iTunes 11.1 voor ontwikkelaars uitgebracht, voorzien van iTunes Radio. Ook kwam Apple TV Seed 3 beschikbaar met bugfixes en een nieuwe Apple Configurator.

itunes-radio-itunesApple heeft vanavond iTunes 11.1 beta uitgebracht, bedoeld voor ontwikkelaars. De nieuwe iTunes-versie valt samen met het beschikbaar komen van iOS 7 beta 4, nieuwe firmware voor de Apple TV (5.4) en een update voor de Apple Configurator. Veel nieuws zit er overigens niet in iTunes 11.1: op het eerste gezicht is alleen iTunes Radio toegevoegd, de nieuwe streaming audiodienst van Apple. iTunes Radio werd tijdens WWDC 2013 aangekondigd en speelt muzieknummers af op basis van een bepaalde artiest.


iTunes Radio

iTunes Radio is gratis te gebruiken, maar is wel voorzien van reclame. Mensen die een abonnement op iTunes Match hebben, krijgen gratis toegang tot iTunes Radio. Vanuit Nederland is iTunes Radio al te proberen door mensen die een Amerikaans Apple ID hebben.

itunes-radio-devices

Apple TV 5.4 Seed 3 bevat vooral bugfixes en op het eerste gezicht geen nieuwe functies. De update lost problemen op waarbij muzieknummers werden overgeslagen of waarbij muziek niet wilde afspelen via AirPlay. Een probleem met iTunes Radio waardoor de Apple TV crashte, is ook opgelost. Verder hadden gebruikers het probleem dat het audiovolume extreem toenam bij het gebruik van AirPlay. Ontwikkelaars krijgen nu de mogelijkheid om met een iOS 7-apparaat een Apple TV in te stellen na een restore of reset. Het is alleen beschikbaar op de iPhone 4S en nieuwer en de iPad 2 en voorlopig alleen voor ontwikkelaars.

Verder bracht Apple ook nog een update voor de Apple Configurator-app uit, die de stabiliteit in OS X Lion verbetert. Apple Configurator is een app om iOS-apparaten te beheren in grote organisaties. Een beheerder kan meerdere iPads, iPhones en iPods tegelijk instellen in een school, bedrijf of instelling.

apple-configurator

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar. Ook bestaat de iTunes Store nog voor het kopen van muzieknummers en albums en het aanschaffen en huren van films.

iTunes
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.