KEEO: sleutelbos met Bluetooth-ontvanger en thermometer

De KEEO is een sleutelhouder die via Bluetooth 4.0 met je iPhone verbindt. Een ingebouwde thermometer vertelt je de lokale temperatuur.

KEEO sleutelhouder iPhoneHet Duitse Neuland Innovation wil het met de KEEO makkelijker maken om je sleutels terug te vinden. Deze sleutelhouder bevat namelijk een Bluetooth-ontvanger, die het via Bluetooth 4.0 mogelijk maakt om te zien hoe ver je van de sleutels verwijderd bent. Omdat Bluetooth 4.0 weinig stroom gebruikt, kan een volle batterij het vrij lang volhouden. De makers hopen op een batterijduur van hooguit 10 jaar, maar daarbij is het uiteraard de vraag hoe vaak je de KEEO gebruikt. Zoek je dagelijks met Bluetooth naar je sleutels, dan vermindert de batterijduur.

De afgelopen jaren hebben we een hoop sleutelhangers gezien die ongeveer hetzelfde beloven te doen als de KEEO, waaronder de BungeeAir van Kensington. Crowdfundprojecten zoals de BlueBee willen het zelfs mogelijk maken om via andere gebruikers en hun Bluetooth-verbindingen je sleutels te vinden als je buiten bereik bent. De KEEO verschilt door de vorm die de ontvanger aanneemt: dit is geen sleutelhanger, maar een houder voor al je sleutels. Door aan de knop te draaien en er op te drukken steekt er een sleutel uit, waardoor je in plaats van een rommelige bos één stuk plastic in je zak hebt zitten.

De KEEO heeft nog een andere leuke functie om gebruik van te maken: een ingebouwde thermometer laat ook zien hoe warm het in je directe omgeving is vanuit de app. Uiteraard moet je de sleutels dan wel uit je zak halen. Zoek je naar de sleutelhouder, dan moet je minstens 20 meter binnen bereik zitten. De makers van KEEO zamelen geld in op Kickstarter. Doneer 69 pond (79 euro) en je krijgt de sleutelhouder toegestuurd, mits de makers op deze manier 124.300 pond inzamelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2013, 18:15
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.