iPhone X/8 vergeleken met andere iPhones.

Fotoserie vergelijkt iPhone X met alle andere iPhone-modellen

Hoe groot wordt het scherm van de iPhone X in vergelijking met de vorige iPhones? In een fotoserie worden de iPhones vergeleken, van het originele model tot de iPhone 7 Plus.

iPhone X/8 vergeleken met andere iPhones.
De iPhone X/8 krijgt een geheel nieuw OLED-scherm van 5,8-inch, waarbij de zogenaamde uitsparing (“notch”) een opvallend kenmerk is. Maar hoe verhoudt dit grotere scherm zich eigenlijk ten opzichte van de vorige iPhones? In een uitgebreide vergelijking zijn de verschillende iPhone-schermen op een rij gezet.

iPhone X-scherm vergeleken met oudere iPhones

Het is inmiddels zo goed als zeker dat we moeten gaan wennen aan een compleet nieuw schermformaat. Het scherm van de iPhone X/8 wordt niet alleen groter, maar krijgt ook nog eens andere vormen. Zo worden de hoeken van het scherm rond en vind je bovenin een uitsparing voor de oorspeaker, camera en andere sensoren. Maar hoe ziet het scherm eruit in vergelijking met de huidige iPhones? De website Redmond Pie heeft een dummy-model van de iPhone X naast alle vorige iPhones gelegd, waardoor dit een goede indruk geeft hoe groot het scherm eigenlijk is.

iPhone X/8 vergeleken met iPhone 2G.

Het grootste verschil zit hem uiteraard tussen de iPhone X en de allereerste originele iPhone die tien jaar geleden op de markt verscheen. De eerste iPhone heeft een scherm van ‘slechts’ 3,5-inch, waardoor het scherm van de iPhone X ruim anderhalf keer zo groot is. Gaat er ooit een iPhone komen waarvan het scherm twee keer zo groot is als van het allereerste model?

iPhone X/8 vergeleken met iPhone 5.

Een andere interessante vergelijking is die met de iPhone 5-serie, het model met 4-inch scherm. Voor veel mensen is dit model qua afmetingen het meest ideaal, omdat het toch nog compact is en tegelijkertijd ook een goed afleesbaar formaat is. Je ziet meteen dat het verschil tussen de iPhone X en een 4-inch iPhone een stuk kleiner is, ondanks dat het maar een halve inch scheelt.

Ondanks dat de iPhone X het grootste iPhone-scherm ooit krijgt, wordt dit niet het grootste toestel dat beschikbaar is. De Plus-serie is qua afmetingen nog steeds groter, ook al is het scherm zelf een slag kleiner. In onderstaande foto is dan ook goed te zien hoe groot de iPhone Plus eigenlijk is, terwijl het scherm van de iPhone X veel meer ruimte geeft voor apps en andere content.

iPhone X/8 vergeleken met iPhone 7 Plus.

Hou er rekening mee dat het in deze foto’s nog om een dummy-model van de iPhone X gaat en dat het formaat nog enigszins kan afwijken. Op de website van de makers vind je nog veel meer vergelijkingsfoto’s, onder andere met het scherm uit en met de overige iPhone-modellen. Tijdens het iPhone-event op 12 september gaat Apple de nieuwe iPhones volledig onthullen. Onze verwachtingen van het iPhone-event lees je hieronder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2017, 15:30
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone 8, iPhone X
Devices iPhone 8, iPhone X

Actuele iPhone X deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.