Moleskine Smart Planner agenda

Moleskine maakt papieren agenda die met Google- en Apple-kalenders synct

De Moleskine Smart Planner is een papieren agenda met speciale pen, waarbij alle afspraken automatisch worden gesynchroniseerd met Google Agenda en Apple Agenda.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Moleskine heeft met succes de sprong gemaakt naar digitaal. De betaalde Timepage-app (link) ziet er strak uit en krijgt lovende recensies. Het nieuwste product is de Moleskine Smart Planner, een papieren agenda, die automatisch synchroniseert met Google Agenda en Apple’s iCal.

Moleskine Smart Planner

Moleskine-planner synchroniseert met online agenda

De afgelopen weken werden er nog heel wat papieren schoolagenda’s verkocht, omdat je daarin lekker kunt kliederen en stickers plakken. Voor zakelijk gebruik zijn papieren agenda’s niet meer zo populair, omdat ze zijn verdrongen door de agenda op de smartphone. Die synchroniseert immers lekker met je andere online diensten, waarschuwt je tijdig als je moet vertrekken en kijkt ook wat voor weer het wordt. Moleskine is nu iets soortgelijks van plan met een papieren agendaboekje, die synchroniseert met je online zaken. Het is een combinatie van een Neo Smartpen van Neolab en speciale boekjes.

Moleskine Smart Planner agenda

Eerder maakten Moleskine en Livescribe al een pen voor handgeschreven notities. Die werkte op de gebruikelijke manier: je schrijft met de pen op speciaal papier en dit wordt vervolgens gedigitaliseerd en naar een online opslagruimte gestuurd. We hebben dergelijke pennen regelmatig getest, maar het werkte toch niet altijd zo moeiteloos als het rechtstreeks in een app intikken. Bij de Smart Planner moet dat verbeterd zijn, waarbij de afspraken onmiddellijk te zien zijn in je app.

Update 16:30 uur:
Er is wel een aandachtspuntje, als je van plan bent om deze set te kopen. Met de Neolab Moleskine-pen kun je alleen in de Moleskine-boekjes schrijven. Met pennen van Neolab zelf kun je zowel in de Neolab- als in de Moleskine-boekjes schrijven. Het is dus eigenlijk slimmer om voor de algemene Neolab-versie te kiezen en niet voor het exclusieve model in samenwerking met Moleskine. Deze pen kost €200.

Moleskine Pen+

Moleskine Smart Planner

De Smart Planner maakt opnieuw gebruik van speciaal papier met sensoren, die weten wat je schrijft. Je hebt er de Moleskine Pen+ voor nodig, waarbij alle afspraken die je noteert meteen worden gesynchroniseerd met Google Agenda of je Apple Agenda. Het werkt alleen als je over de speciale pen en het papier beschikt.

Moleskine Smart Planner

Vanaf 12 september ligt de nieuwe Moleskine-agenda wereldwijd in de winkels, ruim op tijd voordat het nieuwe kalenderjaar begint. $200 voor een set bestaande uit pen en agenda. Heb je al een Neolab-pen, dan betaal je $30 voor alleen de agenda.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 06 september: Prijs van de set verduidelijkt. Informatie over Neolab-pen toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2017, 17:13
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen agenda, calendar, moleskine

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.