iPhone OS 4.0 Event: iPad, iPhone en App Store in cijfers

In de eerste vijf dagen na de lancering zijn er 450.000 iPads verkocht. Daarnaast telt de App Store nu 185.000 applicaties, waarvan 3500 speciaal voor de iPad. Voor de iPad zijn er 3,5 miljoen apps en 600.000 iBooks gedownload. In totaal zijn uit de App Store 4 miljard applicaties gedownload. Het aantal toestellen met iPhone OS bedraagt nu 85 miljoen, waarvan 50 miljoen een iPhone is. De iPhone heeft het grootste marktaandeel voor mobiele browsers in de VS, 64 procent.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

450 000 iPads verkochtNaast alle spannende en minder spannende aankondigingen in iPhone OS 4 zou je bijna vergeten dat Apple gisteravond ook nog een aantal cijfers met ons gedeeld heeft. In de eerste vijf dagen na de lancering zijn er 450.000 iPads verkocht, zo liet Steve Jobs tijdens de presentatie weten. Inmiddels telt de App Store 3500 apps speciaal voor de iPad, waarvan er 3,5 miljoen door iPad-gebruikers zijn gedownload. Uit de iBookstore voor elektronische boeken (iBooks) werden tot nu toe 600.000 exemplaren gedownload.

Sinds de lancering van de allereerste iPhone in 2007, zijn er wereldwijd 50 miljoen toestellen verkocht. Wanneer je daar alle verkochte iPod touches bij optelt, komt dit aantal zelfs uit op 85 miljoen. Dit zie je onder meer in de cijfers van het gebruik van mobiele browsers. In de Verenigde Staten heeft de iPhone een marktaandeel van 64 procent als je puur en alleen kijkt naar het gebruik van de browser op het toestel. iPhone-gebruikers maken dus blijkbaar veel meer gebruik van het internet op hun telefoon dan gebruikers van andere merken, zoals Android en Blackberry, die een marktaandeel van respectievelijk 19 en 9 procent hebben.

Ook de App Store groeit snel. Waar begin dit jaar het aantal verkrijgbare applicaties nog iets boven de 100.000 lag, blijkt uit de laatste statistieken dat er inmiddels 185.000 applicaties verkrijgbaar zijn. Begin dit jaar kondigde Apple nog met trots aan dat er drie miljard applicaties gedownload waren. Inmiddels zijn daar in amper drie maanden tijd nogmaals een miljard downloads bijgekomen waardoor het totale aantal downloads nu op 4 miljard staat.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.