iChatAgent en IM-frameworks ontdekt in iPhone OS 4

In iPhone OS 4 zijn aanwijzingen gevonden voor mogelijkheden om te chatten en mogelijk zelfs videochatten. Dit blijkt uit een nieuw achtergrondproces met de naam iChatAgent en twee nieuwe frameworks: IMCore.framework en IMAVCore.framework met verwijzingen naar een camera op de voorzijde en op de achterzijde.

iChatAgent in iPhone OS 4Nadat Apple gisteren de eerste bèta van iPhone OS 4 vrijgaf zijn ontwikkelaars meteen op zoek gegaan naar aanwijzingen voor nieuwe functies, die door Apple tijdens de presentatie niet zijn genoemd. Een daarvan is iChatAgent, een nieuw achtergrondproces, hetzelfde proces dat door iChat op de Mac wordt gebruikt. Dit wijst mogelijk op ingebouwde mogelijkheden om te chatten en mogelijk zelfs videochatten.

Naast het nieuwe proces ontdekten ontwikkelaars ook twee nieuwe frameworks, die niet in iPhone OS 3.2 aanwezig zijn en eveneens wijzen op mogelijkheden voor instant messaging. De frameworks met de weinig verhullende namen ‘IMCore.framework’ en ‘IMAVCore.framework’ bevatten naar verluidt de strings ‘front facing’ en ‘back facing’, die waarschijnlijk verwijzen naar de camera op de voorzijde die de nieuwe iPhone volgens geruchten zou krijgen. IMAVCore.framework zou zelfs een string met ‘screen sharing’ bevatten, wat zou kunnen betekenen dat je, evenals op de Mac, je scherm met een ander kunt delen.

De aanwezigheid van het iChatAgent-proces en de twee frameworks wijst er mogelijk op dat iPhone OS 4 dus nog een verborgen feature kent: een ingebouwde instantmessaging-client. Omdat Apple deze gisteravond niet heeft aangekondigd, kan dat enerzijds betekenen dat de functionaliteit alleen bedoeld is voor de vierde generatie iPhone of anderzijds dat Apple in juni/juli nog met een verrassing wil komen. Al is het nu natuurlijk geen verrassing meer.

De komende tijd zullen er waarschijnlijk nog aardig wat bèta’s van iPhone OS 4 volgen en het is dan ook mogelijk dat het nieuwe proces en de twee frameworks in een volgende bèta weer zijn verdwenen.

Via: AppleInsider / TUAW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2010, 13:18
Categorieën Apps, iOS
Onderwerpen camera, chatten, iphone os 4, scherm, videochat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.