Irisscanner in iPhone 7

‘iPhone krijgt irisscanner in 2018’

Apple zou plannen hebben om een irisscanner in te bouwen in de iPhone-modellen van 2018. Toevallig heeft Apple ook al wat bedrijven op het gebied van 3D-gezichtsscanning overgenomen.

Apple zou plannen hebben om in 2018 een irisscanner in te bouwen in de iPhone-modellen die in 2018 gaan verschijnen. Dat beweert de Aziatische geruchtensite Digitimes op basis van bronnen uit de industrie. De irisscanner zou een opvolger zijn van Touch ID, waarmee huidige iPhones zijn beveiligd.

Irisscanner in iPhone 7

Irisscanner in 2018

Net als bij je vingerafdruk is het patroon van je iris ook uniek voor elke persoon. De technologie wordt al op brede schaal gebruikt, bijvoorbeeld voor frequente reizigers op luchthavens. Op mobiele apparaten zou het de volgende grote trend zijn, ook al schreven we in 2009 al over plannen van Apple om met biometrie bezig te gaan.

Het probleem met Digitimes is dat ze zich baseren op toeleveranciers, die soms betrokken zijn bij prototypes en andere vroege plannen van Apple. Daardoor kunnen ze ontwikkelingen snel opmerken, maar het kan er ook toe leiden dat Apple uiteindelijk voor een andere oplossing kiest. Eerdere geruchten wezen erop dat Apple nieuwe biometrische technieken al in 2017 zou kunnen invoeren, waaronder iris- of gezichtsscanners. Dat zou dan mooi samenvallen met de jubileumeditie van de iPhone die in 2017 verschijnt en volgens geruchten geheel gemaakt is van glas.

Apple heeft al meerdere patenten voor gezichtsherkenning, waaronder eentje die de nauwkeurigheid van dergelijke scans sterk verbetert door een 3D-model te maken. Ook heeft Apple een tijdje geleden de bedrijven Emotient en Faceshift overgenomen, die beide gespecialiseerd zijn in 3D-modellen van het gezicht. Overigens zou Apple’s aartsrivaal Samsung ook plannen hebben om een irisscanner in de Galaxy S-smartphones in te bouwen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2016, 19:12
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp biometrie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.