Reacties voor: Zo werkt Apple’s oplossing voor gehoorimplantaten met de iPhone

Onlangs kondigde Apple aan dat er gehoorimplantaten op de markt komen die direct in verbinding staan met de iPhone. In een uitgebreid verhaal wordt uitgelegd hoe dit precies werkt, dankzij Bluetooth Low Energy Audio.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. Mijn vader heeft een gehoorapparaat.
    Nu was het altijd zo dat de iphone automatisch verbinding maakte. Hij heeft nooit iets aparts ingesteld. Wist ook niet dat het kon. Pas toen hij van samsung overstapte naar Iphone merkte hij ineens dat, als hij zijn telefoon tegen zijn oor houd. Het geluid via zijn gehoorapparaten werkt. Die piepte ook even. Nu heeft hij de laatste ios update gedaan en nu werkt het niet meer.

    Het zijn geen made voor iphone gehoorapparaten ze waren wel voorbereid voor moduleaire verbinding of iets dergelijks.

    Slaat iemand hier op aan. Zou mijn doven pa super helpen.

  2. @Kevin: Het mechanisme dat je beschrijft heeft niks met de iPhone te maken. Sommige hoorapparaten kunnen de bewegende magneet in een luidspreker bij het oor detecteren. Ze schakelen dan over op een andere stand (niet het geluid, maar de verandering in magnetisch veld wordt opgepikt en versterkt)
    Bij de ene telefoon werkt het beter dan bij de andere.
    Soms moet je even zoeken naar de positie van de telefoon waarop het werkt.
    Bij mij zelf (iPhone en Phonak hoorapparaten werkt het heel af en toe, maar meestal niet)
    Veel fijner vind ik de streamer (, een los apparaatje waarmee je van je hoorapparaten een Bluetooth headset maakt.

  3. Het low energy in de airpods is denk ik niet nuttig genoeg. De low energy word gebruikt voor de verbinding. De speakertjes moeten nog steeds worden aangesproken met een beetje vermogen.

    Misschien kan de stand-by tijd wel worden verlengd, maar de gebruikstijd amper denk ik.

  4. Resound Linx 2 werkt via Bluetooth samen met iPhone via smart app Geluid van muziek, telefoon wordt rechtstreeks gestreamd als bij EarPods . Helaas zijn deze gehoorapparaten buiten categorie en niet te verkrijgen via de zorgverzekering.

  5. @Kevin: In dit geval stond wel zeker een functie onbewust aan het hoortoestel van uw vader. Dit kan duophone zijn waarbij het geluid van de telefoon in beide oren hoorbaar wordt. Optie twee is dat het hoortoestel in de ringleiding stand schiet waarbij het geluid van de iPhone direct binnen komt via de luisterspoel van het hoortoestel. Tot slot kan het zijn dat het hoortoestel in de telefoonstand schiet waarbij er meer midden tonen worden versterkt waardoor het telefoneren makkelijker gaat. Om zeker te weten wat er in het hoortoestel van uw vader gebeurde zal die langs een audicien of audioloog moeten gaan. Als je vlak bij Rotterdam woont, kom maar langs mij lopen;)! Hoorexpert en Apple expert tegelijk;)

  6. Dat accesebility doet Apple wel echt super. Al vaker van blinde en dove mensen gehoord dat het allemaal gewoon super werkt.

  7. Ik gebruik al weer bijna twee jaar een Cochlear BaHa 5. Deze kan ook direct met de iPhone gekoppeld worden. Drie keer klikken op de home knop en ik kan geluid harde of zachter zetten of het live luisteren starten en mijn mobiel aan de andere kant van de (vergadertafel) leggen. Ook streamen van audio (telefoon en muziek) gaat super.
    Dit werkt ook nog zo in iOS 11, alleen kon ik in iOS 10 direct de programma’s van het toestel kiezen, dat lukt nu met de laatste Beta (nog) niet.

    @Kevin: Kan je vader ook zijn hoortoestel koppelen aan zijn iPhone?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.