Reacties voor: iPhone-firmware 2.0.2, wat zijn de bugfixes?

Apple is altijd geheimzinnig over de bugfixes die in nieuwe firmwareversies zijn doorgevoerd. De eerste ervaringen met 2.0.2 zijn tamelijk subjectief, maar er is wel één zichtbaar knopje veranderd.
Lees het complete artikel → iPhone-firmware 2.0.2, wat zijn de bugfixes?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -
105 reacties
 1. klinkt inderdaad weer als erg minor. Maar het is niet voor niets een 0.0.1 update.
  Vanavond zal ik m ook updaten en dan zien we wel of we verschil zien.

 2. transition in de ipod van list naar coverflow is veranderd van kanteling naar een fade-over!!

 3. Ik wacht nog even wat reacties af.
  Mensen met T-Mobile en een 3G iphone die wel gaan updaten, meld even of het 3G signaal echt beter is geworden door de update.

 4. In het filmpje zijn de settings niet gelijk bij de nieuwe firmwire zijn pop-ups geblokkerd en in de oude “trage” versie niet. Weet niet of dit invloed heeft op de snelheid.

 5. Dat je minder 3G bereik zou hebben is 1 ding, maar is het ook mogelijk dat men slechtere WiFi ontvangst heeft sinds FW 2.0? Ik kon met 1.1.4 lekker op het netwerk van de buren surfen (weliswaar niet met perfecte ontvangst) en nou gaat dit ineens niet meer! Hoe kan dat nou weer?
  P.S. Met mijn laptop nog steeds geen probleem, dus ligt effectief aan mijn iPhone(-firmware).

 6. ik denk sowieso dat dingen zoals’ he volgens mij gaat het backupen en smsen bij mij sneller!” gewoon onzin is… het is altijd zo dat mensen denken dat dingen sneller gaan (zit tussen de oren) als hier over gesproken wordt.. geloof alleen dingen als er ook bewijs is zoals ’t filmpje; dat is wel overduidelijk..

 7. Deze kan nog niet gepwnd worden vermoed ik ?
  De Jailbreakers kunnen dus beter nog even wachten met updaten tot WinPwn (of de mac versie) uit is ?

 8. Je zult maar 50 apps op je iPhone hebben of iTouch..
  Moet je ze stuk voor stuk updaten!

 9. *Brasco, update gedaan en nog steeds een slecht 3GP (tmobile). Geen verschil, binnen geen bereik en buiten (Haarlem) valt die vaak weg.

 10. @Nik: Niet allemaal brengen ze een update op hetzelfde moment uit he 😉

 11. Jammer dat bluetooth niet is meegenomen met de update, nu werkt de Iphone 3GP als een Nokia van 5 jaar geleden, geen 3GP bereik en buetooth werkt niet met andere gsm’s en laptops..

 12. Ik heb hem nu op 2.0.2 staan
  (t-mobile blijft langer staan en waar ik eerst geen bereik had heb ik dat nu wel)
  Maar ik heb wel het idee dat het bereik beter is.
  en ik heb er geen case omheen zitten een collega van mij ontdekte dat het bereik van 3G minder is met een case er omheen

 13. Ik wacht tot dat er een jailbroken versie van.
  Ik had al die tijd last van 3g breik.
  We zien het wel of dat die verbeterd is.

 14. @Rido: Bedankt, ik zit met een jailbreak vandaar dat ik even wat plusjes van mensen wil horen.
  Jammer dat je in Haarlem ook met een drama bereik zit, hier in Wormer is het ook niet best!

  @Cancunlover: Ok, dus jij hebt ook last van mindere Wi-Fi sinds 2.01.
  Dacht dat het aan me router lag, heel apart.

 15. Voor mij lijkt het alleen alleen interessant om te updaten als me 3G beter is. Hoe dan ook zit nog to zondag op de camping waar ik het helaas moet doen met een gprs verbinding die niet super is….

 16. Waarom is Apple zo geheimzinnig over een FW update? Als ik mijn Iphone update zou ik graag willen weten van Apple een reden om te updaten. Het lijkt me ook sterk dat een major 3G update terecht komt in een 2.02 i.p.v. 2.1.

 17. Doe mij maar 2.1… Mijn 2.0.1 doet het prima op de 2G.

 18. Ik heb hem net geupdated naar 2.0.2

  Alles werkt nog netjes ook alle apps.
  De verbeteringen die ik tot nu toe heb gemerkt zijn:
  – Muziek hapert niet meer als je de ipod aan laat en terug gaat met de home knop naar springboard
  – Mail applicatie synct weer beter en is minder traag dan in 2.0.1

 19. wifi signaal na update nog steeds top. Wifi wordt mbv het wifi icoontje aamgegeven dus het aantal “boogjes” max 3. Bereik links van te-mobile logo is je telefoon bereik en niet je wifi, hopelijk wordt dit niet verward om eindeloze discussies te voorkomen over slecht wifi bereik.

 20. Waarom duurd het zo lang de update??
  1.5 uur al en pas op de helft!!

 21. Voor mij is het 3g-signaal nog steeds erg slecht. Zit in hartje Amsterdam, heb heel soms eventjes 3g, maar meestal niet. En dat was eerst ook al zo.

 22. update erop ziten en ik moet zeggen dat mijn 3G hier in Tiel zowel binnen als buiten iets beter is. niet optimaal maar beter dan “geen service” zoals hiervoor.
  Maar ik weet niet op ik de iPhone op 3G laat staan!
  Moet er niet aan denken dat ik weer ineens niet meer te bereiken bent omdat de 3G het ergens anders ineens weer niet doet.

  Verder WIFI is nog steeds top hier, geen enkel probleem.

 23. Net in Veenendaal 2.0.2 geïnstalleerd en zie geen grote verbetering in 3G bereik. 3G bereik was in Veenendaal al redelijk en maar thuis in Cuijk bagger. In Cuijk zelfs problemen met bereik zonder 3G, waar mijn HTC TYTN II dit niet had. Ik hoop vanavond verbetering te zien, maar verwacht dit niet.

  Bij de andere functies van het toestel merk ik geen direct verschil met 2.0.1

 24. @ Rido

  Waar in Haarlem heb jij last van slecht 3G ontvangst? Ik heb hier in het centrum, noord en west meestal vol bereik, binnen en buiten.

 25. de 2 iphones zijn niet gelijk.

  De íPhone met update is een vers geinstalleerde 8GB. De iPhone zonder update is een (blijkbaar veel gebruikte) 16GB met (zoals eerder genoemd) popupblocker uit.

  Lekkere unbiassed test zeg.

 26. Waarom is Apple zo geheimzinnig over een FW update? Als ik mijn Iphone update zou ik graag willen weten van Apple een reden om te updaten.

  Dit is mij ook een raadsel, kan me werkelijk niets bedenken waarom Apple dit niet gewoon netjes zou vermelden.

 27. Dat is juist de bedoeling van een vergelijk. De hardware is gelijk maar de firmares niet. 2.0.1 & 2.0.2 waren duidelijk te zien. Maar dat is het doel van de test.

  Kijken hoe twee de zelfde handsets presteren onder verschillende firmwares om zo te ontdekken of de bug fixes verschil maken.
  Het maakt daarbij niet uit of een iPhone oud of nieuw is. Als het maar twee iPhone’s zijn met 3G.

  En de 3g performance mag geen verschil maken op het moment dat pop up blocker aan staat of niet.

  Ik zie niet in hoe dat een biast test is.

 28. @ Jeroen :

  3G betreft toch DATA verbinding en heeft toch niets met bellen te maken !?
  Telefoon staat daar los van… Telefoonbereik zul je (min of meer) overal hebben.

  TOCH ??

 29. Voor wat het waard is. Vanochtend 2.0.2 geïnstalleerd. Hier in Nijmegen (RU/Radboud) heb ik nu 3G verbinding die werkt. Voorheen had ik wel een 3G logo maar kon ik nooit een goede verbinding krijgen. Dit lijkt nu opgelost. Ik heb de hele ochtend al een werkende verbingding. Dit probleem had ik soms ook op andere plekken in NL.

 30. echt wel een snelheidwinst met sms typen! Stuurde voor de update nog een sms en irriteerde me mateloos aan de lag, na de update was het verholpen! En vol 3g bereik waar ik uren geleden maar 3 streepjes had? Lees zoveel verschillende opmerkingen, zijn die toestellen nou zo verschillend van elkaar?

 31. Ik heb bij mijn ouders helemaal geen bereik. Is ook niet verbeterd sinds de update. Ik vind bereikbaarheid ook een stuk belangrijker dan 3g. Met vodafone heb ik prima bereik (Iphone 1ste gen.) Weet iemand of je nu bij t-mobile kunt unlocken voor 120 euro (zoals ze beloofd hebben)??

 32. Na de update heb k heb geen 3G meer. Als ik3G inschakel zie ik de melding “geen service”. Kan alleen nog maar gprssen.

 33. het is toch ongelofelijk hoeveel verschil er zit tussen de telefoons en de uitwerking van een update

 34. Niet alleen telefoons, het lijkt erop dat ook omgeving nogal uitmaakt: waar ben jij (binnen.buiten), waar zit je (tussen 4 betonmuren of in een plaggenhut), waar staat de 3G mast en hoeveel mede-gebruikers zitten erop??

 35. @AlexTemora,

  Ik werk in Haarlem zuid. Buiten is het bereik daar wel oke, echter vaak gaat die van 5 naar 1 streepje of valt helemaal weg en krijg je no services. Ik hoef maar het winkelcetrum in te lopen en dan heb ik geen 3G meer..

 36. sms’en gaat nog steeds traag pff… begin spijt te krijgen van mijn 3g!

 37. Misschien komt dat verschil in 3G (Gister slecht, nu beter) ook wel omdat T-mobile de masten van Orange aan het ‘overnemen is’. Ik las net ergens (op een andere site) dat iemand ineens T-mobile in z’n scherm had staan, waar eerst nog Orange stond..

  Dus, misschien komt het ineens betere (of juist slechtere) 3G-bereik wel door werkzaamheden aan de masten / het netwerk / het systeem

 38. dat zou lelijk zijn als dat het is

  want dan wijst T-mobile gewoon naar anderen terwijl ze zelf mede schuldige zijn

 39. @4saus: Je klinkt verrast?

 40. Jammer dat 3g het niet goed doet, maar dat betekend toch niet dat de hele verbinding weg moet vallen (no service) Ik heb toch zo het idee dat een gewone telefoon verbinding ook teveel gevraagd is!! Bij mij is het grootste probleem het zoeken naar een netwerk (duurt eindeloos lang op plekken waar je normaal 3 a 4 streepjes hebt na lang wachten) en het switchen tussen gprs en 3G zorgt voor 20 sec no service

 41. @Brasco

  Ik ben wat naief… ik weet het.
  Ik ga nog uit van het goede in mensen en bedrijven.;)

 42. @4saus: die eigenschap is helemaal niet verkeerd 😉 helaas ben ik al verpest door isp providers en telecombedrijven.

 43. Ik weet niet of het direct aan de 2.0.2 firmware ligt, maar na upgrade en een tweede sync is mijn complete muziekcollectie niet meer beschikbaar en zijn alle muziekbestanden bestempeld als ‘other’ bestanden op het iphone summary scherm in iTunes.

 44. Ok, toch maar gedaan.
  Resultaat: geen ene verbetering tenopzichte van de vorige update. Ik kan nog steeds niet 3G ontvangen. De plek waar ik wel ontvangst had werkt nog steeds en dat is IN me nachtkastje!!!
  Damn apple/t-mobile doe is wat voor jullie klanten.

 45. Mijn 3G bereik is nog steeds 1/2 streepjes binnen.. geen verbeteringen, misschien zelfs nog wel iets slechter geworden..

 46. @calkoentje

  het is toch ongelofelijk hoeveel verschil er zit tussen de telefoons en de uitwerking van een update

  Het zijn ervaringen van hooguit een paar uur, ik ben wat voorzichtiger met het trekken van conclusies (ik heb wel geupgrade vanochtend en met de trein gereisd).

 47. Ik heb de 2.0.2 update binnen gehaald maar nog niet geïnstalleerd. Nu draait 2.0.1 op mijn legale iPhone 3G samen met een mooie jailbreak. Nu ben ik redelijk thuis in jailbreaken, moeilijke codes etc, maar vroeg ik me toch een ding af: Stel ik update hem nu naar 2.0.2, kan ik dan d.m.v. een 2.0.1 IPWS, Shift+ Restore in iTunes hem gewoon weer terug zetten zonder daar extra problemen mee te krijgen? Ik ben namelijk zeer benieuwt of ik nu wel betere 3G ontvangst heb. Ik heb ook een Orange HTC P3600 waar ik binnen wel VOL 3G heb.
  @Hayphone: Bij mij is het dus nog steeds ‘Orange’ ipv T-Mobile. Hopelijk gaan ze de mast in mijn plaats (Z altbommel) ook omzetten in T-mobile.

 48. Ik had gister avond thuis zonder de update geinstalleerd te hebben in één keer ‘geen service’ wat ik thuis (Wijk bij Duurstede, Utrecht) nog nooit eerder had, dus ik besloot de update toch maar op m’n legale iPhone 3G te installeren. Waarna ik nog steeds geen service had. Nu werd ik vannochtend wakker en had ik maar liefst 5 volle streepjes service !

 49. de iphone heb ik nog geen maand en dit is sindsdien al de tweede update. Blijft dit zo doorgaan? Ik denk niet dat ik deze installeer, er zit voor mij geen extra functionaliteit in en ik heb pas gejailbreakt en ben daar veel meer tevreden over dan deze minor updates.
  Wel bedankt voor de handmatige download link, kan ik hem toch opslaan voor het geval dat…..

 50. Waarom is Apple zo geheimzinnig over een FW update? Als ik mijn Iphone update zou ik graag willen weten van Apple een reden om te updaten.

  Ik word helemaal duizelig van al dit gegis & gezanik. En waarom?
  Het is een godvergeten schande dat een professioneel bedrijf als Apple steeds weer 3 miljoen mensen * 250 Mb (= 750 Terabyte) via het internet laat binnenhengelen zonder een fatsoenlijke revision history met Bug Fixes.
  Leven we soms in het stenen tijdperk?
  Kan die arrogante Jobs (lett. werkverschaffer) nu een keer uit zijn uilennest komen om te vertellen wat ze daar allemaal uitspoken, zonder open deuren als “het wordt steeds beter” ?
  Of dienen wij klantenvee er slechts voor om het marktaandeel omhoog te krijgen?

 51. Ok, na voor de 3de keer in 14 dagen aan de telefoon te hebben gehangen met T-Mobile over het zeer slechte 3G netwerk ( omg Wormer) heb ik een abbo korting van 50% gekregen over de periode verleden maand en deze maand.
  Of dit daadwerkelijk wordt doorgevoerd moet ik eerst nog zien maar er is in mijn ogen een buiging en bevestiging gedaan door T-Mobile dat het 3G netwerk niet helemaal optimaal is.

  Deze bevestiging werd door de medewerker omschreven als: Meneer, het 3G netwerk staat bij ons nog in de kinderschoenen en het kan daardoor zo zijn dat uw verbinding niet goed is, ik laat u door de Iphone afdelingen binnen 14 dagen terug bellen voor het vervolg van dit verhaal, tot die tijd krijg u als compensatie korting over uw abbo berdrag.

  Ik wacht met smart!

  Voor de mensen die geen 3G onvangst hebben bij T-Mobile zou ik zeggen BEL!
  Wees netjes en correct, wees duidelijk en scherp en hopelijk krijg je ook een abbo korting toegezegd.

 52. Na weer een dag bij mijn ouders met geen bereik heb ik mijn t-mobile (iphone 3G) simkaart in mijn SE p1 gedaan. Het resultaat is fantastisch!!! Er is voor mij in ieder geval een hele hoop duidelijk geworden: Waar ik binnen nergens bereik (GSM) had met de iphone, heb ik met de p1 overal minstens 2 strepen dit geld ook voor GPRS!!!! loop naar buiten schakelt zonder happering over naar 3G. RAZEND SNEL 3G!! hier ook met de iphone geen 3G.
  Deze test heb ik dus gedaan met 1 simkaart: De iphone 3G simkaart van T-Mobile!!!

  Ik ben een groot apple fan dus het spijt me te zeggen dat het voor mij duidelijk is en dat het aan de iphone zelf ligt!!

  T-Mobile top netwerk (hierdan in Maartensdijk)

  Ps. het is misschien een beetje offtopic maar ik moest het even kwijt en we hadden het toch al over het bereik.

 53. Ik had thuis(amsterdam oostelijkhavengebied) geen service na update. onderweg in auto 3g gestart en heb verbinding. Aangekomen op mijn werk wisselt de telefoon steeds tussen 3g en gprs. Dit was ook het geval voor de update. Zal vanavond thuis kijken of er dan wel weer service is.

 54. ik denk dat ik een ding nieuw ontdekt heb. Als ik nu papijump speel word het scherm na een x aantal seconden zwarter. Dit word waarschijnlijk gedaan om stroom te sparen als je de iPhone niet gebruikt. Maarik gebruik hem tijdens het spelen wel en daarom moet ik het scherm aanraken om het beeld weer op normale helderheid te krijgen.

 55. Na update is mijn 3g-bereik op dezelfde plek van 3 naar 5 strepen gegaan 🙂 weet niet of dit door de update komt maar k ben er blij mee.
  Marcel

 56. Wat is er vervelend aan dat Apple niet met zijn bugs te koop loopt ?
  Als je kan weg komen met een heel hoop bugs die nooit zijn opgevallen maar wel zijn gerepareerd is dat toch mooi? Als je dan ook gelijk de bekende bugs mee neemt dan is iedereen blij…

  …Nouja niet iedereen blijkbaar moet apple een soort excuses maken door vet vertellen wat ze fout hebben gedaan in de vorige firmware. wat schiet je daar me op? je hebt zelf ondervonden wat ze fout hebben gedaan. moet apple het dan ook nog is voor je gaan uitschrijven? laat ze die tijd beter besteden aan serieuze dingen. meer bug verwijderen en functionaliteit toevoegen.

  Het zou zo maar kunnen zijndat ze ook dingen hebben gefixt die nog nooit zijn opgevallen maar weldegelijk fout waren. Ik ga er vanuit dat ze een prioriteiten lijst hebben met wat ze MOETEN fixen en wat kan wachten. Ik ben blij dat ze er in iedergeval iets aan doen. Geniet nou maar gewoon van de OS snelheids winst en het (volgens het filmpje) snellere 3G.

  Het is in iedergeval waar dat het aantal streepjes niet garant staat voor de snelheid van je 3G internet. het kan best dat je met 1 streepje sneller iets binnen haalt dan met 4 streepjes. Afhankelijk van hoe druk het op de 3G mast is.

  Het filmpje heb ik vergeleken met de snelheden op mijn eigen iPhone. Als ie mee doet en de zelfde sites bezoek met je eigen iPhone dan zul je zien dat het klopt. Het is echt sneller dan de 2.0.1 iphone uit het filmpie. Ook zie je ook dat jou 2.0.2 iPhone niet veel naast de snelheid zit van de iphone met 2.0.2 uit het zelfde filmpje.

  Dat is voor mij bewijs genoeg dat apple wat doet aan de problemen.

 57. Hier Hilversum en ook totaal geen verbetering met het signaal ! 🙁

 58. Het lijkt wel of de signaal versterkt wordt als hij 2 of 3 streepjes heeft. Maar als het signaal zwakker is dat hij dan helemaal geen signaal doorgeeft ,omdat een zwak signaal toch niet gebruikt kan worden ,of omdat het te instabiel is.

  Anders kan je die verschillende uitslagen niet verklaren.

 59. Ik blijf lekker bij 2.01, totaal geen problemen met 3G bereik hier. Binnenshuis heb ik 1 streepje 3G (is te verwachten) maar buiten heb ik 3 tot 4 streepjes, en op mijn werk heb ik zelf 5 streepjes. Ik heb dus niets te klagen. Kan het niet zijn dat het aan de hardware ligt?

 60. Net de update uitgevoerd en 3g is inderdaad beter, woon in Drunen NB

 61. Haha, 4saus, jij bent snel tevreden. Ik moet hardop lachen.

 62. Ik denk dat deze update vooral bedoelt is om het aantal bricked toestellen dat bij Apple wordt aangeboden te verminderen. Mijn toestel is ook tijdens een update all van de appstore volledig gecrashed en kon alleen nog maar via een DFU procedure gered worden. Het feit dat de update knop nu weg is bewijst dat Apple weet waar de fout zit maar er nog geen echte oplossing voor heeft. 3G werkt bij mij net zo goed als voorheen en de enige wijziging die ik verder heb kunnen ziet is coverflow, dat werkt nu nog soepeler en heeft een andere overgang als je de iPhone kantelt. Wel beter trouwens.

 63. @Leo

  als je weet wat voor een graf telefoons ik allemaal gehad heb dan lach je niet meer :p
  dan ben je niet zo blij als ik 😀

  om even schaamteloos te quoten van onemorething

  Maar, om het met de grote filosofen van Miele te zeggen: er is geen betere. Op bijna alle gebieden waar de iPhone tekort lijkt te schieten, is eenvoudigweg geen beter alternatief beschikbaar. Andere 3G telefoons hebben nog minder opslag en batterijcapaciteit, veelal kleinere schermen, beperktere web-functionaliteit, schralere 3rd party software, een onhandiger gebruikersinterface, etcetera, etcetera. Vooralsnog is de iPhone 3G eenvoudigweg the best that you can get.

 64. In Terborg (bij Doetinchem) eerst helemaal geen internet, maar na de update wel gprs… En net erbuiten ineens 3G wat ik daarvoor ook niet had. Prima update… en voor de rest geen problemen. En het scrollen door de adreslijst is écht veel beter nu, haperde tot gister telkens en het leek dan soms wel of hij ‘hing’, maar nu helemaal prima…

 65. Is de geotag bug nu eigenlijk opgelost??

 66. Prima update, alles doet het zoals het moet en de backup procedure is vele malen korter (met 13 Gb aan muziek en zo’n 30 app store programma’s) dan voorheen! 3G doet het nog steeds niet op m’n werk maar dat ligt aan T-mobile (en dus krijg ik 20% korting op het abbo-geld ;-)). Vroeger waren updates met windows mobile (4 generaties MDA gehad) een ramp; alles opnieuw installeren enz. Met de Iphone 1.0 ook steeds een hoop gedoe (nu waarschijnlijk minder) dus ik vind dit een erg goede service van Apple.

 67. update gedaan naar 2.0.2
  mijn mail word niet meer doorgepushed naar mijn iphone 3g
  kan toeval zijn ?
  misschien weer eens problemen met mobileme

  of hebben meer mensen dit probleem ?

 68. 2.0.2 erop gezet, heb nog steeds geen 3G thuis (Hoorn) in de achtertuin (voor ook niet). Op mijn werk in Haarlem had ik wel 3G, ben benieuwd morgen of dat nog zo is. Netwerk T-mobile fluktueerd van geen service tot soms 3 streepjes (tuin). Sms typen wel stukken sneller geworden, alsmede contacten. Las op Ifoned dat de slechte 3G ontvangst aan de driver ligt van de 3G chip, softwarematig dus op te lossen, over een paar maanden helaas.

 69. Net update gedaan,ben benieuwd!
  Het proces incl synchroniseren duurde maar liefst 2 UUR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Heb wel flink wat applicaties erop maar voor de rest niks bijzonders maar 2 gb in gebruik.
  Ik hoop dat het de moeite waard is geweest.
  Had hem in vliegtugmodus gezet zodat ik niet gestoord zou worden.

  Nou alles schijnt nog te werken.Het lijkt dat alles wat soepeler loopt.
  3G verbinding moet ik nog even aankijken of dat verbeterd is.

 70. @Steve Jobs himself 🙂:

  Ik lijk een beetje van hetzelfde last te hebben. Ik vermoed MobileMe, want het gebeurde op 2.0.1 ook al. Ach, geen probleem, fetch doet ie wel, en we krijgen er weer netjes 60 dagen bij.

  Geen veranderingen in het bereik, zo op het eerste gezicht. Dat wil zeggen, ik al had al niets te klagen wat dat betreft. Hij is wel weer (met name in Phone, gelukkig) wat sneller geworden, Cover Flow schakelt nu anders over (dissolve), en Springboard animaties zijn flink opgevoerd (dan lijkt het over het algemeen natuurlijk allemaal wat sneller te gaan).

  Ik zie hier trouwens flink wat gezeur over Apple’s updates. Wees blij; HTC, Nokia, Palm, etc. leveren voor hun flink dure hardware nagenoeg nooit updates. En dat is niet omdat hun producten vanaf dag 1 foutloos zijn; integendeel.

 71. die update is vast niet zinloos…
  ik vind het alleen maar beter dat alle fouten er uit worden gehaalt.
  ik heb 2.0.2.:)

 72. Update geïnstalleerd. Ik moet zeggen het lijkt erop dat het 3G signaal sterker is. Ik zie zeker meer streepjes dan met 2.01 (hoop dat het niet alleen visueel is) Verder draait alles was sneller en werkt sms beter. backup blijft erg traag! Verder niet veel nieuws.

 73. hoe komen jullie nou bij hoeveel streeps 3g bereik?! Das toch gewoon je bel netwerk bereik ? Of ligt het nou aan mij?
  3g ontvangst heb je of niet

 74. ik heb NA DE UPDATE helemaal geen bereik meer voor internet….geen idee????!!!!

 75. @Brasco:

  Brasco, gewoon nieuwsgierig; hoe kom je erachter dat je nergens in huis ontvangst hebt, behalve IN je nachtkastje???

  Dan moet je toch een x op het idee gekomen zijn om dit IN je nachtkastje te proberen… Dan vind ik nog vreemder dan het feit dat je daar wel kan internetten 😉

  Zonder dollen; jammer om te horen dat de ontvangst daar zo slecht is. Ikzelf woon in IJmuiden en werk in Amsterdam, in beide plaatsen goede ontvangst, en dagelijks met de draagvleugelboot tussen deze plaatsen heen en weer, en ook dan onafgebroken 3G ontvangst. (wel af en toe langzamer, maar gewoon internet). En nog nooit ergens geen GSM ontvangst ervaren.

 76. ik krijg de info geen server beschikbaar

  dus geen internet geen 3g niks

 77. Net de update uitgevoerd. Na afloop installatie start de phone opnieuw op en moet volgens de melding weer opnieuw connecten met iTunes.

  Dit gebeurd echter niet?! Ook niet na opnieuw opstarten telefoon en iTunes. ik krijg geen verbinding en deze error:

  iTunes kan geen verbinding tot stand brengen met de iPhone omdat er zich een onbekende fout heeft voorgedaan (0xE80000035)

  Hhmmm, na opnieuw opstarten van Windows, wel ineens synchronisatie.

 78. Ik wilde even meedelen dat mijn 3G ontvangst aanzienelijk is verbeterd. Ik woon in Oosterhout (Noord Brabant) en had helemaal niks tot weinig ontvangst maar nu gaat ie als een speer. Hoop dat dit niet voor korte duur is.

 79. Kan niet achterblijven… Tot mijn verbazing ben ik van 1 streepje 3G in Diemen-Noord gegaan naar vollebak verbinding! Ben met Robin inderdaad nieuwsgierig hoe dit blijft…

 80. ik heb nu duidelijk snellere en stabielere g3 verbindingen zowel onderweg als in eindhoven, den bosch, utrecht, gouda en Voorburg. G2 is nu wat minder stabiel lijkt het en valt helemaal weg (no service) en dat voor lange duur. Het lijkt alsof nu de gedeeltelijk slechtere dekking van tmobile meer opspeelt.
  02 lijkt dus een stap in de goede richting……

 81. Bij mij is na de update de verbinding aanzienlijk beter geworden. Zojuist naar Eindhoven gereden en overal de 3g verbinding behouden. Hier binnen nu 3 streepjes ipv 2. iPhone afgelopen vrijdag gekocht.

 82. Na de update heb ik opeens 3G in huis terwijl ik het daarvoor niet eens in de tuin hier in Lettelbert (Gr) had. Super update.

 83. mijn 3g verbinding blijft matig, ik woon achter de dijk dus ik zal niet te veel klagen. Wat me ineens opviel is dat mijn beginscherm “wiebelt” alsof er een worm door mijn iphone kruipt. Fm radio staat een kruis bij en geen app doet het nog. Dit had ik nog niet eerder meegemaakt voor de update. wel heb ik regelmatig last van dat mijn iphone niets meer doet, gewoon hapert dus.

  proengska

 84. tja, met 201 had ik thuis nog gprs. Dat was na afgelopen zo/ma opeens over. Nooit 3g gehad. Helaas heeft de 202 update de boel verslechterd. Nog steeds geen gprs en zeker geen 3g. Maar nu valt ook regelmatig de verbinding weg. Ook als ik 3g uitschakel. Als je de netwerklijst opvraagt, dan zijn alle providers te zien. Zowel de 3g als de gewone netwerken. Maar zodra ik tmobile 3g selecteer krijg ik vervolgens de melding dat het netwerk weg is. Ik weet niet wat t-mobile aan het doen is, maar vrolijk wordt ik er niet van.

  Overigens, als ik verbinding heb (gsm) dan lijkt deze beter te zijn. Tenminste als ik de streepjes mag geloven.

 85. Nu helemaal geen signaal meer en geen gps (Geen Service), ga maar eens bellen met T-mobile. Al netwerkinstellingen geprobeert te herstellen harde reset niets helpt. Gisteren na update even bereik gehad. Telefoon uitgezet om te laden. vanmorgen aan gezet geen signaal en batterij ook half leeg erg frustie @%R#%^##

  pfff wat een elende. Kan je een firmware downgraden? ik heb de vorige nog staan?

  gr. Jerry

 86. Deze morgen kreeg ik had thuis even de melding “geen service” even mijn Iphone op airplane mode gezet. Daarna gewoon weer bereik. Nu ik op kantoor zit krijg ik weer de melding “geen service” en kreeg heel even alleen gprs verbinden nadat ik mijn telefoon weer op airplane mode had gezet, maar snel daarna weer de melding “geen service”. voor de rest werkt allees goed. Contacten is snel en ook sms werkt soepel. Maar dat ik geen service heb is toch wel bepalend. als het nog kan ga ik mijn iphone weer herstellen naar 201.

  Martin.

 87. @base:

  Waar woon je in Hoorn, heb in Risdam-Noord bij de Dekamarkt in de buurt geen enkel probleem met 3G, zowel binnen als buiten niet.

 88. Net met T-mobile gebeld. er schijnen problemen te zijn met het 3G netwerk.
  Pffff wat een gek*t zeg. Weet iemand of je terug kan met een firmware? Ik heb het install file nog.

  Tevens werkt mijn gps niet meer. Ook na update firmware. Ik wordt er niet blij van, terwijl ik erg blij was met mijn iPhone :).

  gr. Jer

 89. @Jerry:

  Het lijkt op een algeheel T-Mobile probleem. Overal worden er meldingen gemaakt van mensen zonder 3G en Geen Service. Zelfs de mensen op FW 2.0.1

 90. Gisteren nog gewoon 3G en nu na update naar 2.0.2 geen service meer:( Kan ik terug naar FW 2.0.1?

 91. Heb het zelfde probleem. Geen of slecht signaal (Den Haag). Dacht ook dat het misschien aan 2.0.2 lag. Downgraden werkt NIET. Krijg aan het eind een 1300 error. Toch maar weer 2.0.2 er op gezet. Wachten tot het beter wordt 🙁

 92. @Vince: Hoe ik daar achter ben gekomen, hahahaha.

  Nou, door de wekker functie is de Iphone in me laa getrilt, toen ik hem eruit pakte zag ik even 3G signaal en daarna verdween het signaal ( inmiddels uit het kastje ).
  Dus iphone weer erin gelegd en ja wel 3G bereik in me kastje!

  Ps, wel lastig internetten hoor 😉
  Gelukkig heb ik een Wi-Fi router.
  Het is een vreemde situatie bij me binnen, gsm&gprs signaal zijn wel goed door het hele huis heen helaas 3G niet.

 93. Hier in Woudenberg nog steeds geen 3G ook niet na de update.
  Vorige week had ik totaal geen ontvangst meer. Bleek er onderhoud aan de mast van T-Mobile te zijn. Sinds dit onderhoud (’s middags deed die het weer) zelfs geen gprs signaal meer. Af en toe vindt de iPhone een signaal, maar dat valt ook zo weer weg. Dit is zowel binnen als buiten en in heel Woudenberg het geval. Kan dus geen gebruik maken van internet, mail, gps, visual voice mail en noem maar op. 🙁 Kan gelukkig nog wel bellen en sms-en. Ben ik op mijn werk in Leusden heb ik nergens last van.

 94. Ik heb net om 1045 uur t-mobile gebeld werd na een half uur al geholpen. Op moment schijnt er een grotere storing te zijn sinds vanochtend 9 uur op het gehele datanetwerk van t-mobile. Men verwacht dat rond de middag alles weer werkt. Ligt dus ook hieraan voornamelijk Had gisteren succes met de nieuwe update en vandaag plotsklaps “geen service”.

 95. heb de update gedaan en werkt ode sneller. Heb 1ste gen wel heb ik er iets bij gekregen. Ipv een batterij staan er nu denk procenten van de accu status. Ook na 3 maal opnieuw 2.0.2 er op te hebben gezet blijft het. Is dit in te stellen? Vind het namelijk erg vervelend

 96. opgelost. Door op het accu teken te tikken krijg je of procenten of accu teken.

 97. bij werkt dat niet hoor?!
  Dat van op het accu teken drukken?
  Is dat gewoon op de normale legale versie van 2.0.2?
  En doe je dat gewoon in het homescreen?

 98. @Koolenboer:

  Ik heb een eerste gen iphone. deze stond op 2.0

  Geen installer of cydia, en dus ook geen verder applecaties dan uit de app store.

  Deze gupdate naar 2.0.1, toen deed hij het nog niet.

  Deze geupdate naar 2.0.2 en perongeluk kwam ik er achter dat hij dit deed.
  Welk scherm? Dat maakt dus niets uit.

  Heb ff een peppie en cokky filmpje geschoten met oude SE mobiel. Niet echt duidelijk maar misschien duidelijk genoeg. Ik probeer nog een betere opname te maken.
  Wel zie je duidelijk een accu logo dat veranderd.

  kijk hier even.

  http://www.youtube.com/watch?v=KMdtBmhENLQ

  hier nog twee foto’s

  http://flickr.com/photos/juriaan22

 99. Ook ik heb de upgrade naar 2.0.2 uitgevoerd, maar nog even gewacht met commentaar ivm de vermeende aanpassingen aan het T-Mobile netwerk.
  Mijn ervaring is dat de afgelopen dagen mijn bereik (zowel gsm als 3G) veel slechter is geworden. Dagelijks rij ik van Hilversum naar Nieuw Vennep, maar sinds de up-date/T-Mobile netwerk aanpassingen is het bereik zeer slecht geworden.
  Van Loenen tot Schiphol, continue “geen service”mededeling.
  En in Hilversum vaak geen 3G en maar 1 streepje gsm (voorheen 3 streepjes)
  Bottom line, hopeloos. De vraag is natuurlijk waar ligt het aan. 2.0.2 of aanpassingen bij T-Mobile?

 100. Eén zichtbare verandering die iedereen zou moeten zien: de knop Update All is verwijderd uit de applicatie App Store. Je zult voortaan alle applicaties stuk voor stuk moeten updaten.

  Volgens mij, weet het niet zeker, maar ik dacht na deze update de album art van het nummer dat je luistert nog steeds te zien is wanneer je je wachtwoord intikt bij het unlocken. Heel klein detail, maar toch 😛

 101. VRAAG:

  Als ik mijn 2g update van 2.0 naar 2.0.2 krijg ik dan problemen? heb namelijk een uit amerika die simlockvrij is….blijft dit ook zo of zet hij hem zo terug dat ook de simlock er weer opzit?

 102. Ik krijg het gevoel dat het signaal er niet sterker op geworden is. en eerder dat dit slechter is geworden
  ook lijkt mijn accu sneller leeg te zijn dan voorheen. ik kom de dag echt niet meer door. en dan bel ik echt niet meer dan 5 min, en heb alleen push mail aanstaan (MobileMe)
  (WiFi uit, bluetooth uit, GPS uit)

  Raymond

 103. ik heb via quick pwn een update gedaan naar de 2.0.2 firmware maar ik krijg geen signaal?
  Weet iemand oe ik dat moet fixen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.