iPhone-firmware 2.0.2, wat zijn de bugfixes?

Apple is altijd geheimzinnig over de bugfixes die in nieuwe firmwareversies zijn doorgevoerd. De eerste ervaringen met 2.0.2 zijn tamelijk subjectief, maar er is wel één zichtbaar knopje veranderd.

iphone 202In de serie ‘Wat zijn de bugfixes?’ vandaag een nieuwe aflevering. Apple bracht gisteravond iPhone firmware 2.0.2 uit waarin zoals gebruikelijk verschillende ‘bugfixes’ zijn doorgevoerd. Terwijl sommige websites nog vóór het downloaden wisten te melden dat de 3G-problemen voorgoed voorbij zijn (“Indrukwekkend dat Apple dit zo snel oppakt”) blijken de ervaringen nogal subjectief. De enige wijziging met zichtbaar bewijs: de knop Update All is verdwenen in de App Store, waardoor je niet meer alle applicaties gelijktijdig kunt updaten.


De website die verbetering van het 3G-signaal voorspelde bleek inderdaad (selffulfilling prophecy?) opmerkelijk betere 3G-performance te meten. Hieronder is een vergelijkende snelheidstest te zien, die de website uitvoerde.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Andere websites, die de Apple-discussieforums wat meer in de gaten houden, merken helemaal geen verbetering in 3G-ontvangst. Sommige gebruikers melden zelfs een verslechtering: gebruikers krijgen regelmatig een bericht ‘No Service’ te zien op plaatsen waar ze voorheen wel 3G-ontvangst hadden.

Een andere constatering is dat sommige applicaties van derden niet meer werken. Iemand meldt: “Ik heb ongeveer 15 applicaties geïnstalleerd en nu werken nog maar 8 tot 10 met de nieuwe 2.0.2 software”. Iemand anders zegt dat alle applicaties binnen 5 seconden crashen; een herstart en opnieuw installeren van de update lossen het niet op.

Het lijkt er bovendien op dat de firmware-updates selectieve verbeteringen teweeg brengen: bij de vorige update (2.0.1) waren er al mensen die snelheidsverbeteringen bij de backup en bij het werken met contacten en sms-tekstinvoer merkten. Bij 2.0.2 zijn er opnieuw mensen die een verbetering van de backupsnelheid en ‘keyboard lag’ melden, terwijl anderen helemaal geen verbeteringen zien.

Eén zichtbare verandering die iedereen zou moeten zien: de knop Update All is verwijderd uit de applicatie App Store. Je zult voortaan alle applicaties stuk voor stuk moeten updaten.

Reacties: 105 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.