iPhone 8 concept: toestellen op een rijtje

‘iPhone 8 van 5,8-inch krijgt glazen behuizing, 4,7-inch iPhone van aluminium’

De nieuwe iPhones komen in drie formaten, namelijk 4,7-, 5,5- en 5,8-inch. Alleen de 5,8-inch iPhone 8 zou een glazen behuizing krijgen, terwijl de 4,7-inch versie van aluminium is.

Dit jaar komen er niet twee nieuwe iPhone-modellen, maar zou het gaan om drie nieuwe exemplaren. Veruit de meeste geruchten zijn het hier wel over eens, maar over de exacte formaten zijn veel bronnen het niet eens. Volgens Digitimes liggen de nieuwe formaten nu vast. Het zou gaan om 4,7-, 5,5- en 5,8-inch. De eerste twee formaten worden ook gebruikt op de huidige twee modellen, maar het grootste formaat zou volgens Digitimes het nieuwe model met OLED-scherm en glazen behuizing zijn.

iPhone 8 concept: toestellen op een rijtje

‘Alleen 5,8-inch iPhone met glazen behuizing’

Digitimes baseert zich op bronnen bij de productieketen. De nieuwe iPhone 8 met OLED-scherm krijgt volgens Digitimes als enige model een glazen behuizing. Dit is geen verrassing, omdat eerdere berichten ook al spraken over een glazen behuizing die nodig zou zijn voor draadloos opladen. De frame van het toestel zou van roestvrij staal gemaakt zijn, aldus Digitimes. De behuizing zou afkomstig zijn van Foxconn en het Amerikaanse Jabil Circuit. Over het fysieke formaat van deze 5,8-inch iPhone heeft Digitimes zich niet uitgelaten, maar eerdere berichten wezen erop dat deze net zo groot zal zijn als de huidige 4,7-inch iPhone. Dit is onder andere mogelijk door een gebogen scherm en de afwezigheid van schermranden.

Bekijk ook

'iPhone 8 krijgt dezelfde langere batterijduur als iPhone Plus-modellen'

De iPhone 8 krijgt hetzelfde formaat als de standaard 4,7-inch iPhone, maar krijgt wel de batterijduur van de Plus-modellen. Hierdoor zou de iPhone 8 een veel langere batterijduur krijgen.

Over de behuizing van de andere twee modellen is Digitimes minder zeker. De 4,7-inch iPhone zou wel een aluminium behuizing krijgen, afkomstig van Catcher Technology. Het is echter nog onduidelijk wat Apple zou willen doen met de 5,5-inch iPhone, het formaat van de Plus-toestellen. Mogelijk is het design van dit model wel al bij Apple bekend, maar zijn er nog geen orders bij fabrikanten bekend.

Het blijft daardoor onduidelijk wat de exacte behuizing van de twee andere iPhones gaat zijn. Voor de iPhone 8 is voor de glazen behuizing gekozen om draadloos opladen mogelijk te maken, maar de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo zei dat elke iPhone draadloos opladen gaat ondersteunen. Hoe Apple dit met een aluminium behuizing wil gaan doen, is echter niet duidelijk. Gisteren bleek dat Apple zich aangesloten had bij het Wireless Power Consortium, een instantie die de standaard voor draadloos opladen wil neerzetten. Deze vorm van draadloos opladen werkt via inductie, vergelijkbaar met het draadloos opladen van de Apple Watch. Ook hier wordt gebruikgemaakt van glas.

Bekijk ook

Apple sluit zich aan bij Wireless Power Consortium voor standaard van draadloos opladen

Apple heeft zich aangesloten bij het Wireless Power Consortium, de instantie die een standaard wil zetten voor draadloos opladen. Dit geeft meer inzicht in de techniek die de iPhone 8 mogelijk krijgt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.