iPhone 7 camera review: de linker camera is in de IPhone 7 en iPhone 7 Plus exact hetzelfde

‘In iOS 11 kun je video-opnames pauzeren en herstarten’

Je hoeft niet langer meerdere filmpjes achter elkaar te plekken: in iOS 11 zijn namelijk hints gevonden om video-opnames te pauzeren tijdens het filmen, zodat je van camerastandpunt kunt wisselen.

iPhone 7 camera review: de linker camera is in de IPhone 7 en iPhone 7 Plus exact hetzelfde
Als je met je iPhone of iPad een filmpje op wil nemen, moet deze in één keer goed zijn. Pauzeren zit er niet bij, waardoor je dus genoodzaakt bent om twee aparte video’s op te nemen. Er zijn nu aanwijzingen gevonden dat dit in de toekomst in iOS 11 niet meer hoeft, omdat je een video-opname eenvoudig zou kunnen pauzeren.

‘Video-opnames pauzeren in iOS 11’

Het is deze keer niet de HomePod-firmware waar de ontdekking in gedaan is, maar de code van iOS 11. iOS-ontwikkelaar Daniel Niyazov vond in de beta code verwijzingen naar de mogelijkheid om een video-opname in de Camera-app te pauzeren. In de beta’s van iOS 11 is het nog niet mogelijk om een video-opname te pauzeren en daarna weer verder te laten lopen, maar de gevonden code wijst daar wel op.

De nieuwe functie zou een flinke verbetering zijn wat betreft het maken van filmpjes. Bij het maken van een video met de Camera-app, kun je nu alleen het filmen stopzetten of een foto maken. Als je het filmen stopt en daarna een nieuw filmpje maakt, ben je dus genoodzaakt om deze samen te voegen met bijvoorbeeld iMovie. Door een opname te pauzeren en daarna weer te starten, kun je makkelijker verschillende shots maken in één bestand.

De ontdekte functie zit echter nog niet verstopt in de beta van iOS 11, wat opmerkelijk is. Dit kan meerdere redenen hebben. Zo is het mogelijk dat Apple nog aan het sleutelen is aan deze functie en dat het nog niet goed genoeg werkt om het te laten testen door ontwikkelaars en publieke testers. Inmiddels zitten we al op de vijfde beta van iOS 11 en doorgaans komen er zover in de testperiode geen grote nieuwe functies meer bij. Het is daardoor mogelijk dat dit toegevoegd wordt in een latere versie van iOS, zoals iOS 11.1. Een andere mogelijkheid is dat dit exclusief bedoeld is voor de nieuwste iPhones die eraan zitten te komen. De ontwikkelaar vond hier echter geen verwijzingen naar.

De Camera- en Foto’s-app krijgt wel allerlei andere vernieuwingen in iOS 11. In onderstaand artikel hebben we alle nieuwe fotografiefuncties in iOS 11 op een rij gezet, waaronder de mogelijkheid om QR-codes te scannen.

Via: iDownloadblog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2017, 12:03
Categorieën Geruchten, iOS
Onderwerpen camera, ios 11
Software iOS 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.