iPhone 7 Plus renders Feld & Volk

‘iPhone 7 stevent af op verkooprecord dankzij veel oudere modellen’

Gaat de iPhone 7 verkooprecords breken of niet? Kijkent naar de statistieken laat zien dat één op de vier mensen in september 2016 een toestel van twee jaar of ouder heeft, waardoor veel mensen een upgrade zouden overwegen.

iPhone 7 Plus renders Feld & Volk
Gaat de iPhone 7 wederom zorgen voor een verkooprecord of niet? Bij elke grote release van de nieuwe iPhone verkoopt Apple weer meer exemplaren dan voorheen, maar omdat de vernieuwingen in de iPhone 7 waarschijnlijk iets minder groot zijn dan gehoopt, zijn de verwachtingen voor de verkopen ook iets minder hoog. Toch wijzen andere statistieken op een mogelijk verkooprecord: rond de release van de iPhone 7 zijn er meer mensen dan ooit die een iPhone van twee jaar of ouder hebben. Dit voorspellen analisten van BMO Capital Markets.

Meer mensen met twee jaar oude iPhone

Het is een logische conclusie dat de hoeveelheid verkochte iPhones onder andere samenhangt met de hoeveelheid mensen met een ouder model. Mensen met oudere iPhones zijn immers meer geneigd om een nieuw model aan te schaffen dan mensen met een iPhone van slechts een jaar oud. Cijfers uit het verleden bewijzen dit ook: in de periode na de release van de iPhone 6 van eind 2014 tot en met begin 2015 werden er meer iPhones verkocht dan een jaar later bij de release van de iPhone 6s. In de periode van de iPhone 6 had 23% van de iPhone-eigenaren een toestel van twee jaar of ouder, terwijl dit bij de iPhone 6s slechts 19% was.

Eén op de vier iPhones is in september 2016 ouder dan 2 jaar.

Als je deze cijfers doortrekt naar september 2016, het moment dat de iPhone 7 verschijnt, heeft een record aantal mensen een iPhone van twee jaar of ouder. Uit onderzoek blijkt namelijk dat dit aantal dan op meer dan 25% ligt, wat betekent dat één op de vier iPhone-gebruikers een ‘oud’ model heeft. Dit komt neer op een potentieel publiek van 120 miljoen mensen die een upgrade zouden overwegen.

Verkopen van de iPhone in financiële kwartalen.

Apple verwacht zelf bovendien ook een verkooprecord. Apple heeft haar leveranciers gevraagd om zich voor te bereiden op de iPhone 7-lancering met aantallen die hoger zijn dan in de afgelopen twee jaar. Apple moet in het eerste financiële kwartaal van 2017, die loopt van oktober 2016 tot en met december 2016, meer dan 75 miljoen iPhones verkopen om een record te vestigen. Volgens schattingen komt dit aantal uit op zo’n 80 miljoen exemplaren, waarvan 75% de iPhone 7 betreft.

Dit voorjaar presenteerde Apple haar meest recente kwartaalcijfers, waaruit bleek dat er voor het eerst geen groei in verkochte iPhones is ten opzichte van een jaar eerder. Als we dus de nieuwe verwachtingen van investeerders mogen geloven, komt er binnenkort een einde aan deze daling. Eerder bleek al dat Apple deze zomer waarschijnlijk nog een record gaat vestigen: de verwachting is dat dan de 1 miljardste iPhone verkocht gaat worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2016, 13:34
Categorie iDevices
Onderwerp iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7 het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.