iOS 9 met iPhones.

‘Apple verkoopt deze zomer zijn 1 miljardste iPhone’

Apple gaat een belangrijke mijlpaal behalen deze zomer. Analisten verwachten dat Apple de 1 miljardste iPhone gaat verkopen. Eerder behaalde Apple al andere mijlpalen met 1 miljard verkochte iOS-toestellen.

Apple staat op het punt een mooie mijlpaal te behalen. Volgens analisten gaat Apple nog deze zomer de 1 miljardste iPhone verkopen, wat een enorme mijlpaal is voor Apple. Dat betekent dat de 1 miljardste iPhone in ieder geval geen iPhone 7 zal zijn.

iOS 9 met iPhones.

‘1 miljardste iPhone in juli verkocht’

Tot het einde van 2015 heeft Apple in totaal 896 miljoen iPhones verkocht. Zodra Apple op 25 april haar nieuwe kwartaalcijfers bekendmaakt, wordt verwacht dat daar nog eens 50 miljoen iPhones bij gekomen zijn. De teller staat dan op een slordige 946 miljoen verkochte exemplaren. Het lijkt er niet op dat Apple in het kwartaal daarna direct de 1 miljard gaat halen.

Analisten verwachten dat Apple in het kwartaal daarna namelijk nog eens 44 miljoen iPhones gaat verkopen, wat wel een stuk minder is dan de 50 miljoen van het kwartaal ervoor. Dit lijkt echter een realistische verwachting, omdat veel mensen op dat moment in afwachting zijn van de iPhone 7 en daarom een aanschaf van een nieuwe iPhone uitstellen. Dat betekent dat Apple uitkomt op een totaal van 990 miljoen stuks.

Op dat moment hoeft Apple dus nog maar tien miljoen iPhones te verkopen. Analisten verwachten daardoor dat de vlag rond 20 juli bij Apple uit kan, omdat dan de miljardste iPhone verkocht gaat worden. Als Apple nog iets meer gas kan geven aan de verkoop van de iPhone, dan zou het kunnen dat de miljardste iPhone voor de WWDC verkocht gaat worden. Deze vindt naar verwachting plaats in de derde week van juni.

Onder andere de nieuwe iPhone SE moet een bijdrage gaan leveren aan het behalen van deze mijlpaal. Dit lijkt best aardig te lukken, want het toestel heeft in meerdere landen (waaronder Nederland) een langere levertijd gekregen bij de online Apple Store. De analisten verwachten dat Apple de 2 miljardste iPhone in 2020 over de toonbank gaat.

Andere belangrijke mijlpalen
Eerder dit jaar behaalde Apple al een andere mijlpaal. In januari maakte Apple namelijk bekend dat er inmiddels 1 miljard Apple-toestellen in gebruik zijn. Dit beslaat dus alle productcategorieën, zoals de iPhone, iPad, Mac, iPod en Apple Watch. Het 1 miljardste iOS-toestel werd al in het vierde kwartaal van 2014 verkocht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2016, 10:28
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerp iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.