‘Smartphonebezitter gebruikt gemiddeld 27 apps per maand’

Uit nieuw onderzoek blijkt dat de gemiddelde smartphonebezitter 27 apps per maand gebruikt. Dit aantal ligt al jarenlang op hetzelfde niveau, waardoor de rek er wel uit lijkt voor nieuwe apps. De tijd die we aan apps besteden neemt echter wel toe.

App Store op iPhone

Er zijn in de App Store meer dan 2 miljoen apps te downloaden, maar hoeveel daarvan worden nou daadwerkelijk geïnstalleerd en gebruikt op de telefoon van de gemiddelde gebruiker? Uit de cijfers van Statista blijkt dat de gemiddelde smartphonegebruiker in totaal slechts 27 apps per maand gebruikt. Dit aantal is de laatste jaren zelfs gelijk gebleven. De cijfers gelden voor Amerikaanse gebruikers en zijn gebaseerd op iOS- en Android-toestellen.

Appgebruik neemt wel toe

Terwijl de gemiddelde gebruiker in 2011 nog ongeveer 23 apps per maand gebruikte, is dit aantal in de afgelopen jaren niet veel meer gestegen. De grootste stijging was te zien van 2011 op 2012, toen het aantal apps naar afgerond 27 stuks ging. Sindsdien is het aantal apps nauwelijks meer gestegen. Dat geeft wel aan dat mensen inmiddels wel voorzien zijn in hun behoeftes voor allerlei soorten apps. Er is helaas geen verdeling gemaakt tussen iOS en Android.

Onderzoek naar het gebruik van het aantal apps per maand.

Men spendeert echter wel veel meer tijd in deze 27 apps. In 2011 werd nog ruim achttien uur per maand aan apps besteed, terwijl dit in 2015 meer dan verdubbeld is met in totaal bijna 41 uur per maand. Hoewel dit ten opzichte van het jaar ervoor wel een toename is, is de groei minder sterk dan de jaren ervoor.

Uit deze cijfers blijkt wel dat we zo langzaamaan de piek bereikt hebben, zeker als je kijkt naar het aantal apps dat de gemiddelde smartphonebezitter elke maand gebruikt. Hoe veel apps gebruik jij eigenlijk elke maand?

Bekijk ook

'WhatsApp geïnstalleerd op 92% van Nederlandse smartphones'

Uit een nieuw onderzoek van Telecompaper blijkt dat berichten-apps steeds maar populairder blijven worden op Nederlandse smartphones. WhatsApp is de onbetwiste koning en staat op 92 procent van de telefoons geïnstalleerd.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.