Render van een gelekte foto van de iPhone 7 Plus.

‘Apple bestelt recordaantal iPhone 7-toestellen’

Nog nooit heeft Apple zoveel iPhones besteld als voor de iPhone 7. Het bedrijf zou tussen de 72 en 78 miljoen exemplaren van de iPhone 7 besteld hebben.
Eveline Meijer - · Laatst bijgewerkt:

Hoewel de cijfers van Apple het afgelopen kwartaal wat te wensen over lieten, lijkt er nu goed nieuws aan de horizon. Volgens Economic Daily News heeft Apple opdracht gegeven om dit jaar 72 tot 78 miljoen exemplaren van de iPhone 7 te produceren. Dit is veel meer dan wat analisten hadden verwacht.

Render van een gelekte foto van de iPhone 7 Plus.

‘Apple geeft opdracht voor 72-78 miljoen iPhones’

De doelstelling van 72 tot 78 miljoen iPhones is zelfs een productierecord voor de afgelopen jaren. Daarmee zou de smartphone-afdeling van Apple weer flink meer gaan verkopen. Analisten verwachtten eerder dat er ongeveer 65 miljoen nieuwe iPhones geproduceerd zouden worden, tien miljoen minder dus.

De iPhone 7 wordt net als bij eerdere modellen vooral gemaakt door Foxconn, waarbij Pegatron bijspringt. De bedrijven verzorgen niet alleen de assemblage, maar er wordt ook verwacht dat ze de dubbele camera gaan produceren. Qua design zien we verder waarschijnlijk weinig verschillen met de iPhone 6S en 6S Plus. Wel wordt er gezegd dat deze iPhone de eerste is die waterdicht is.

Aan de binnenkant verwachten we wel verdere updates. Zo komt er waarschijnlijk een nieuwe A10 processor in, die een snellere CPU en GPU heeft. Ook wordt het werkgeheugen uitbreid naar 3GB en komt er misschien zelfs een optie voor 256GB aan opslag.

Mindere cijfers
Afgelopen kwartaal behaalde Apple voor het eerst in dertien jaar geen recordomzet, voornamelijk door de verminderde verkoop van iPhones. Is de verslaggeving van Economic Daily News echter waar, dan gaat deze omzet snel weer groeien als de nieuwe iPhone op de markt verschijnt. Dit is waarschijnlijk in september. Dan organiseert Apple altijd een media-evenement, waar de nieuwe iPhones worden aangekondigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2016, 20:48
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7 het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.