Krassentest zwarte iPhone 7

Krastest matzwarte iPhone 7: nieuwe kleur kan prima tegen een stootje

Hoeveel krassen kan een zwarte iPhone 7 hebben? In een krastest van de matzwarte iPhone 7 blijkt dat deze nieuwe kleur wel tegen een stootje kan, al zijn er gevallen waarbij blijvende schade optreedt.

De iPhone 7 is er dit jaar in twee nieuwe kleuren: gitzwart en (mat)zwart. Van de gitzwarte variant weten we inmiddels dat de behuizing gevoeliger is voor slijtage en eventuele krassen. Apple adviseert zelfs om gebruik te maken van een hoesje. Over de tweede nieuwe kleur, matzwart, weten nog maar weinig. Maar uit een uitgebreide krassentest op YouTube blijkt dat (toekomstig) eigenaars van een matzwarte iPhone 7 (Plus) opgelucht adem kunnen halen. Met de gevoeligheid voor krassen van de behuizing zit het wel goed.

Zwarte iPhone 7 doorstaat krassentest

YouTuber JerryRigEverything heeft de matzwarte iPhone 7 aan een uitgebreide duurzaamheidstest onderworpen. Variërend van dagelijks gebruik met sleutels tot scherpe mesjes en picks. Op onderstaand screenshot uit de video zie je het resultaat van een krassentest met een sleutel. Hierop lijkt het alsof er vage krassen op de achterkant van het toestel aanwezig zijn. Maar als je er met je vinger overheen veegt, is er van die krassen vrijwel niets meer te zien. Tegen een stanleymes moet de behuizing het overigens wel opgeven, maar die stop je natuurlijk ook niet samen met je iPhone in je broekzak.

Krassentest zwarte iPhone 7

Beeldscherm en homeknop
Jerry heeft deze duurzaamheidstest al op tientallen smartphones, waaronder eerdere iPhones, uitgevoerd. Hij onderwierp niet alleen de behuizing aan een uitgebreide test, maar probeerde ook de krasbestendigheid van het scherm en de nieuwe homeknop uit. Zo test hij met picks van verschillende hardheden wanneer het beeldscherm krassen laat zien. Bij een hardheid van niveau zes begin je krassen te zien. Dit is vergelijkbaar met de meeste smartphones. Ook keek hij naar de nieuwe homeknop en wat blijkt: Apple gebruikt hier geen extra sterk saffierglas maar gewoon glas. Hetzelfde geldt voor de nieuwe cameralens. Verder maakt Apple voor bijvoorbeeld de volumeknoppen wel gebruik van duurzamer metaal in plaats van plastic.

iPhone 7 homeknop krassentest

Ook keek hij nog naar hoe buigzaam de iPhone 7 is. De behuizing van de iPhone 6 bleek nogal flexibel en kon eenmaal gebogen in die vorm blijven staan. Hieruit is zelfs de benaming Bendgate ontstaan. Daar was bij de iPhone 6s al geen sprake meer van en bij de iPhone 7 is dat eveneens het geval. De behuizing blijft netjes op z’n plaats. Wel valt op dat de waterbestendige lijm zichtbaar wordt als je voldoende druk uitoefent. Bij dagelijks gebruik oefen je natuurlijk nooit zoveel kracht uit.

iPhone 7 zwart waterbestendige lijm

De gehele krastest is in onderstaande video te bekijken:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2016, 12:45
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone 7, krassen

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7 het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.