bendgate-geteste-telefoons

Video: Bendgate verleden tijd met nieuwe iPhone 6s Plus

De iPhone 6s Plus is nog maar net uit, maar hij is nu al onderworpen aan de zogenaamde buigtest. En wat blijkt, met het sterkere aluminium is hij een stuk beter bestand tegen verbuigingen.

bendgate-geteste-telefoonsBij de verschijning van de iPhone 6 Plus vorig jaar was de zogenaamde bendgate de hype rondom de lancering van de nieuwste iPhones. Door het grote formaat zou de iPhone 6 Plus makkelijker buigen in je broekzak dan de bedoeling is. Uiteindelijk viel het allemaal reuze mee en werden er zelfs tests uitgevoerd in laboratoria, ook met andere toestellen. Nu de nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s Plus verkrijgbaar zijn in de eerste groep landen, is de iPhone 6s Plus direct onderworpen aan de eerste buigtest. En wat blijkt: met je blote handen de iPhone 6s Plus buigen is bijna onmogelijk.

Buigt alleen met heel veel kracht

YouTuber Christian van FoneFox onderwierp de nieuwe iPhone 6s Plus aan de eerste buigtest. Bij zijn eerste poging moet hij behoorlijk wat druk uitoefenen om de smartphone een minimalistisch stukje te buigen. Het lijkt er zelfs op dat de iPhone 6s Plus zichzelf herstelt. Ook bij een tweede poging blijft de iPhone 6s Plus nagenoeg recht. Pas zodra er een tweede persoon bij komt, is te zien dat de iPhone bij de volumeknoppen begint te buigen. Het is in de praktijk echter zeer onwaarschijnlijk dat er zoveel druk uitgeoefend wordt, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het al dan niet buigen van je nieuwe iPhone 6s Plus.

Nieuw aluminium en iets dikkere behuizing

Apple lijkt wel wat maatregelen genomen te hebben om de zogenaamde bendgate van vorig jaar te voorkomen. Zo wordt bij de nieuwe iPhones gebruikgemaakt van het stevigere 7000-series aluminium. Daarnaast is het toestel 0,2 millimeter dikker dan het vorige model en ook het scherm zou iets steviger zijn. Deze maatregelen hebben er in ieder geval voor gezorgd dat de nieuwe iPhone 6s Plus geen last meer krijgt van zogenaamde bendgate.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2015, 10:11
Categorie iDevices
Onderwerpen bendgate, iPhone 6s Plus
Device iPhone 6s Plus

Actuele iPhone 6s Plus deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.